Ny Flash-teknologi giver mobiltelefoner store mængder plads i fremtiden

En tingder ofte prisdifferentierer forskellige telefoner (og endda i visse tilfælde de samme telefoner) er mængden af intern plads på enheden.

Firmaer har forsøgt at komme rundt om dette problem på flere måder. Mens telefoner som iPhone og dens andre iOS-brødre altid kun har haft intern hukommelse som man skulle vælge ved købet af selve enheden, så har andre forsøgt at takle problemet anderledes. Android har bl.a. stort set altid haft understøttelse for microSD-kort indtil nu, og tidens nye hip er opbevarelse af data i skyen, hvor stort set alle de store spillere på markedet, Amazon, Apple og Google er ved at rulle tjenester ud på dette område.

Firmaerne Intel og Micron er dog nu gået i samarbejde for drastisk at hæve grænsen for hvor meget plads man kan få ned på en lille NAND flash-chip, og godt ser det ud. Hele 128 GB har firmaet formået at få ned på en lille chip der er på under en fingers størrelse (se billedet til højre). Implementeres mere end en af disse chips vil telefonens størrelse blive drastisk udvidet, hvor f.eks. 8 chips vil give en samlet størrelse på 1 TB.

Derved er vejen banet for at telefoner og tablets i fremtiden kan have en enorm mængde plads, bl.a. til film, musik og grafisk tunge spil som ofte også fylder en del plads. Bl.a. film kan nemt fylde i omegnen af 500 MB til flere gigabyte. I teorien kan man have en hel filmsamling med på en tablet samt mange tusinde musiknumre.

I gamle dage benyttede enheder ofte almindelige harddiske til at lagre ting på, hvilket gjorde dem batterikrævende og tunge/store, men samtiigt gav en stor mængde plads tilgængelig. Bl.a. benyttede de gamle iPod Classic afspillere sig af denne type harddisk, hvilket gav dem op til 160 GB at rode med i den nyeste generation, hvilket stadigvæk er en del mere end 4. generation af iPod Touch og iPhone 4S, der kun har op til 64 GB at rode med i den nyeste model.

Android har bl.a. også for nyligt forsøgt at undslippe telefonernes tidligere omtalte microSD-kort til fordel for en større intern hukommelse, og den nye Galaxy Nexus er den første Android-telefon i lang tid der faktisk ikke har microSD-understøttelse for udvidet plads. Vi håber at telefonerne i fremtiden vil kunne matche tidligere telefoner med microSD uden selv at skulle benytte kortet.

Kilde: Intel-Micron

Skriv et svar