Ny Engelsk lov vil give skolelærere lov til at gennemse børns mobiltelefoner

Hvis Big Brother-samfundet nogensinde kommer over os, så vil det sandsynligvis blive England eller Australien der bliver de første lande hvor det kommer til at ske. England forsøger nu at rykke et skridt nærmere, da en ny stærkt kritiseret uddannelseslovgivning er på vej, der vil gøre det lovligt for skolelærere ikke kun at konfiskere, men også at gennemse mobiltelefoner for indhold.

Ideen er at lærerne bl.a. skal kunne opdage mobning osv. ved at gøre det muligt for dem at læse elevernes SMS’er, men lovgivningen møder stærk modstand fra flere sider som har kaldt lovforslaget “hensynsløs”. De påpeger bl.a. at lovgivningen vil sætte mange lærere på konfrontationskurs med både elever og deres forældre, samt at lærere kan støde på indhold som de absolut ikke bør se (f.eks. nøgenbilleder af børn under 18 år som de kan finde på at tage af sig selv, hvilket muligvis vil kunne klassificeres som børnepornografisk materiale hvis det ses af en lærer).

Derudover er lovgivningen nyttesløs for børn der forstår at sætte kode på deres mobiltelefon, så det eneste denne lovgivning forhåbentlig leder til er at børn lærer at forstå vigtigheden af privatlivets sikkerhed på mobiltelefonen.

Kilde: BBC

Skriv et svar