Nvidia arbejder på quad-core CPU til smartphones

Der har været en del snak for nyligt om Nvidias Tegra 2 platform der er et af de første store skridt mod at få dual-core CPU’er ind i smartphones, og de første mobiler med Tegra 2 er allerede på vej, bl.a. LG Star som vi har skrevet om de seneste par dage.

Nvidia afslører nu at firmaet allerede arbejder på at få CPU’er med hele fire kerner (Quad-Core) til smartphones.

“Every single year, there will be a new Tegra…Dual-core processors will be the standard in 2011, and quad-core is coming in the near future.”

Et af de mere imponerende aspekter ved bl.a. Tegra 2 er at platformen, på trods af den høje ydelse, har et meget lavt strømforbrug. Dette er en af de ting der gør udviklingen af denne platform så attraktiv, da lang batterilevetid er et af de højeste ønsker blandt forbrugerne. Udviklingen af nyere typer batterier der kan holde strøm længere har altid været en sløv udvikling, og firmaerne har ofte kompenseret ved i stedet at gøre deres komponenter mere strømbesparende, samt ved at få dem til at fylde mindre så der er plads til et større batteri (bl.a. iPhone 4 har større batterilevetid end 3GS fordi at der var plads til et større batteri).

Hvis Nvidia formår at få en 4-kernet CPU med gode strømegenskaber klar til smartphones til 2012 kan det være at udviklingen for alvor tager fart. Det vil ihvertfald som minimum tvinge deres konkurrenter til at stramme op for at kunne følge med.

Skriv et svar