Microsoft spås at købe Nokia i 2012

Nokias aktier fik et lille nøk opad tidligere, da Danske Bank netop har meldt ud at de spår Microsoft til at købe Nokia i 2012.

IT-firmaet har allerede investeret stort i at få Nokia til at optage Microsofts styresystem Windows Phone 7, og begge firmaer har netop udsendt de første Nokia-telefoner med Windows Phone 7 på, bl.a. Nokias nye Lumia-serie der kører på WP7. Der har tidligere været rygter om at Microsoft allerede fra starten havde planlagt at købe telefongiganten der blev grundlagt for 140 år siden.

Analytikerne hos Danske Bank mener at et opkøb af Nokia giver god mening for Microsoft, der i stigende grad har set deres markedsandel af maskiner på internettet dale efterhånden som det ikke kun er computere, men også smartphones og tablets der færdes som internettet, og hvor Microsofts eget styresystem før Windows Phone 7, Windows Mobile, aldrig slog igennem. Derudover vurderer de at Nokias valg af CEO, Stephen Elop, ikke har været helt tilfældigt, da Elop tidligere har været en af de ledende ansatte hos Nokia i deres Microsoft Office afdeling. Danske bank har derfor justeret deres anbefalinger for Nokias aktier til “køb” frem for “hold”.

Windows Phone 7 har heller ikke formået at slå igennem endnu, hvilket bl.a. er årsagen til at Microsoft har søgt en alliance. Det vurderes at Microsoft har 3% af smartphone-markedet, men kun 1.5% af disse 3% er Windows Phone 7, mens de resterende 1.5% tilhører Microsofts tidligere systemer.

Nokia benægter dog enhver tale om at opkøb af firmaet via. mail. Alligevel fik Danske Banks anbefaling deres aktier til at stige med helt op til 3.2%.

Kilde: BusinessWeek

Skriv et svar