Microsoft dropper CES-messen fra næste år

Hvis man ikke tæller lækkede billeder/historier med, så afsløres de fleste nye smartphones på markedet officielt på en ud af tre måder:

  1. Via. en særlig event/pressekonference, som f.eks. Galaxy Nexus og alle iPhone-modellerne
  2. Via. producentens hjemmeside
  3. På teknologimesser som f.eks. Mobile World Congress (MWC) eller Microsofts Consumer Electronics Show (CES)

Desværre har Microsoft netop meldt ud at 2012 vil være sidste år hvor man vil kunne finde firmaet på CES-messen.

Traditionelt har Microsoft altid benyttet CES-messen til at kommunikere med omverdenen. Bl.a. har det været tradition at Steve Ballmer hvert år på CES ville holde en tale hvor han forklarede om Microsofts visioner og mål for det kommende år, og hvordan de har planlagt at opnå disse, samt at nye produkter naturligvis bliver afsløret.

Microsoft begrunder deres valg med at markedet er meget dynamisk, og at de derfor er tvunget til at søge nye græsgange i et forsøg på at kommunikere med deres kunder på en måde der er bedre tilpasset deres behov. De er bl.a. ikke særligt glade for timingen for messen mht. afsløringer af nye produkter for firmaet.

“Vores industri bevæger sig hurtigt og ændrer sig hurtigt. Det samme bliver den måde vi kommunikerer med vores kunder på også nødt til at gøre. For at sikre at den gør det har vi stillet os selv nogle spørgsmål, f.eks. hvornår det optimale tidspunkt at komme med vigtige udmeldinger finder sted, og tilpasser vi os til vores kunder på den rigtige måde? (…) Efter at have tænkt over sådanne spørgsmål er vi kommet frem til at den januar vil være sidste gang vi viser os på CES-messen.”

– Microsoft, på deres Technet Blog

Heldigvis for os mobiljournalister betyder dette dog at vi når at nyde Microsofts tilstedeværelse et sidste år, et år der må siges at være relativt vigtigt for Microsoft i mobilverdenen, da det med stor sandsynlighed kommer til at betyde meget for Windows Phone 7, samt det mulige opkøb af Nokia der nærmest ligger og lurer om hjørnet og venter på at springe frem.

CES-messen løb for første gang af staben i 1967, og Microsoft har været med på messen i næsten 20 år. Messen starter d. 9. januar næste år, og vi vil fra Mobilterminalens side selvfølgelig dække de vigtigste nyheder derfra ang. mobiltelefoner og tablets.

Kilde: Microsoft

Skriv et svar