Microsoft Office på vej til iPad i 2012

Microsoft Office har altid været en af de største og mest omfattende kontorpakker i verden, og er på nuværende tidspunkt stadigvæk ledende når det kommer til hvilken pakke der bliver benyttet mest, og forventes i 2011 alene at omsætte for 15 millarder dollars (!!!), hvilket gør det til Microsofts næststørste produkt efter Windows.

Microsoft har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærerne, og med god årsag. Efterhånden som bl.a. tablets vinder kraftigt fremad kan Microsoft ikke tillade sig at ignorere dette spirende marked, hvor Apple bl.a. allerede har porteret deres egen kontorpakke iWork med programmerne Pages, Numbers og Keynote (hhv. konkurrenter til Word, Excel og PowerPoint) til iOS, og gjort dem tilgængelige både for iPads, men også iPhones og iPods. Derfor forlyder det nu at Microsoft i 2012 vil have Office klar til iPad.

Det er dog ikke den eneste Office-version Microsoft efter sigende er på vej ud med, da der også er planlagte opdateringer af stort set alle de andre Office-pakker rundt omkring. Bl.a. forventes det at Apples Mac Store skal holde en version af Office der understøtter Apples nyeste styresystem Lion, da de nuværende Office-pakke ikke understøtter dette system. Derudover skulle Microsoft også angiveligt have deres næste version af Office til Windows klar snart.

Om Office kan stå distancen mod pages på iOS bliver spændende at se. Apple har nemlig på nuværende tidspunkt ikke designet iWorks med iCloud-understøttelse mellem iOS og Mac-versionerne (hvilket er underligt når stort set alle deres andre apps i iOS 5 understøtter iCloud til PC). Dette giver Microsoft en unik mulighed hvis de kan overhale Apple når det kommer til integrationen mellem PC/Mac og iPad.

Windows 8 og næste Mac-version af Office forventes i 2012, men iOS versionen til iPad forventes før den dato.

Kilde: The Daily

Skriv et svar