HP smider håndklædet i ringen – Trækker tablets og WebOS telefoner

Siden Apple med deres iPad for alvor satte krigen i gang på tablet-markedet, har mange producenter været ivrige efter at hoppe med i krigen om at erobre kunderne på et marked det er eksploderet gevaldigt.

HP TouchPad, der var HP’s bud på en tablet har mildest talt ikke haft en særligt succesfuld karriere. Udover at anmeldelserne ikke har været særligt favorable, så har salget absolut heller ikke imponeret, og HP har nu taget konsekvensen af dette og har valgt at trække tablet PC’en fra markedet. Dette annoncerer HP i en pressemeddelelse, hvor de ligeledes annoncerer at telefoner fra firmaet der, ligesom TouchPad, er baseret på WebOS, også vil blive trukket. Ikke nok med det, så overvejer HP i samme omgang at trække sig fra markedet for bærbare og stationære computere, hvor producenten ellers har et solidt sortiment verden over. Årsagen er at producenten muligvis vil sælge hele sin hardware-afdeling og fokusere på at udvikle andre tjenester.

HP understreger dog at dette ikke nødvendigvis er det sidste vi har set til WebOS, og at brugere som allerede har købt en enhed med systemet fortsat kan forvente at det vil blive understøttet af giganten. Det er muligt at HP vil tilbyde systemet på samme måde som Google tilbyder producenter at benytte Android, men dette er ikke noget HP selv har bekræftet på nuværende tidspunkt.

HP har netop i dag annonceret de foreløbige resultater for tredje kvartal af 2011, der viser et overskudpå $31.2 mia. (hvilket svarer til 162 mia. danske kroner), hvilket er en halv mia. dollars mere end sidste kvartal. Firmaet forventer at kunne fremvise et overskud på mellem $32.1 og $32.5 mia. for de sidste tre måneder af året.

Du kan læse HP’s pressemeddelelse (samt tune ind på deres konference senere i dag) her.

Skriv et svar