Gør din mobiltelefon vandtæt med en spray

Denne uges ‘Cool Gadget’ er ikke engang en gadget i sig selv, men kommer fra firmaet Russ Nanotechnology i Pennsylvania. Der er nemlig ikke tale om en teknisk gadget, men derimod firmaets helt nye product NeverWet.

NeverWet er en slags film der kan sprayes på en lang række materialer, og som navnet antyder vil disse materialer aldrig nogensinde blive våde igen. NeverWet er nemlig totalt vand- og væskeafvisende (på engelsk: ‘Super Hydrophobic’) undtagen over for sæbevand og alkohol.

Russ Nanotechnology har på videoer demonstreret hvordan overflader og elektronik belagt med NeverWet ikke bare komplet afviser vand, men også olier, syrup, chokoladesovs, ketchup, rødvin, Coca Cola or andre ting som normalt klistrer og bestemt ikke gør tøjvasken mindre nem eller pinlig efter man har spildt dem ned af sig selv til middagen hos svigerforældrerne. Beskidte væsker bliver også afvist, hvilket de f.eks. demonstrerer ved at en testperson med et par helt hvide sko træder ned i en mudderpøl, og kommer op igen med den normale sko fuldstændigt mudret, og den NeverWet-belagte sko stadigvæk skinnende hvid.

Firmaet har derfor også valgt at vise eksempler på hvordan elektronik behandlet med NeverWet kan tåle væske. Det har de bl.a. gjort ved at behandle en iPhone med NeverWet og derefter placere telefonen i en skål med vand med en 30 min timer på telefonen. Efter en halv time ringede telefonen helt som forventet under vandet, og havde altså overlevet en 30 min dykkertur, nogen som en iPhone normalt ikke engang ville kunne holde til et enkelt minut.

På nuværende tidspunkt er NeverWet desværre ikke i butikkerne endnu (selvom vi har ladet os høre at det kan skaffes visse steder i USA), men firmaet lover at produktet kommer tidligt i 2012, og derfra vil det være muligt for forbrugerne at tage produktet og spraye det på deres tøj, deres bilruder, og ja tilsyneladende også deres elektronik og telefoner. Som en sidebonus løser dette samtidigt problemet med fugtige touchskærme der ikke reagerer!

Du kan læse mere om NeverWet eller bare se de to nedenstående videoer, hvor de bl.a. sender en lommeregner og omtalte iPhone ud og dykke.

http://www.youtube.com/watch?v=CKOXJ5R2-P4

Skriv et svar