[Opdateret]: Nye Galaxy Nexus specifikationerne er afsløret – Første smartphone med HD skærm

Opdatering: Det ser ud til at de første specifikationer der blev offentliggjort muligvis ikke er korrekte.

Efter at de gik verden rundt har en intern kilde fra Google taget kontakt til GSMArena og offentliggjort nye specifikationer. Artiklen er blevet rettet.

Bl.a. afsløres det at telefonen vil få en kraftig dual-core GPU, muligvis en PowerVR SGX543MP2 hvilket er samme GPU som kan findes i iPad 2. Derudover vil CPU’en blive en 1,5 Ghz dual-core af ukendt navn, andet end at den er specialdesignet af Samsung. Derudover skulle telefonen både understøtte GSM og CDMA-ligesom Apples nye iPhone 4S, hvilket gør det til en telefon der kan bruges stort set alle steder i verden. Sidst men ikke mindst er det omtalte 5 megapixel kamera faktisk et 8 megapixel med en eller anden form for forbedret fotosensor, samt at batteriet er kraftigere end hidtil antaget (2050 mAh, hvilket giver en LANG batterilevetid). Alt i alt lyder det vildt imponerende.

 

I den lille teaser-film som Samsung drillede os med i går ser man i slutningen af filmen en meget særlig kurvet telefon.

Telefonen er angiveligt den nye Samsung Galaxy Nexus, som tidligere gik under navnet Nexus Prime, en splinterny telefon fra Samsung i samarbejde med Google og deres Nexus-telefonserie, og nu mener BoyGeniusReport at de kan afsløre specifkationerne for telefonen. Nexus Prime-navnet ser derfor ud til helt at være droppet.

Samsung Galaxy Nexus, som bliver offentliggjort d. 11. oktober til Samsungs UNPACKED event er den første telefon der skal fremvise den nye version 4.0 af Googles Android-operativsystem, Ice Cream Sandwich, og det forventes at telefonen vil kunne købes fra selvsamme dato.

Og der er sandelig tale om et monster, hvis man skal tro BGR GSMArena. Telefonen kommer med en 1,2 1,5 Ghz dual-core TI OMAP processor af ukendt specifikation andet end at den kommer fra Samsung selv, 1 GB RAM, 32 GB lagerplads (vi antager at det er intern lager, dvs. op til 64 GB med et microSD-kort), 1080p videooptagelse, NFC understøttelse til elektronisk betaling, LTE-understøttelse for Verizon-versionen, og med et 1750 2050 mAh batteri til at holde telefonen i gang så længe som muligt. Telefonen er samtidigt kun 9 mm tyk, og har to kameraer, hhv. et 1.3 megapixel kamera og et 5 8 megapixel kamera med forbedret sensor, og understøtter 1080p HD videooptagelse.

Den store overraskelse er dog Super AMOLED-skærmen, der med en opløsning på 1280 x 720 og en størrelse på 4,65″ gør telefonen til den første telefon med en HD skærm. Pixeltætheden på skærmen er 315 DPI, hvilket kun er lige under Apples Retina-skærm på 329 DPI. Skærmen er derfor sandsynligvis den bedste smartphoneskærm der nogensinde er blevet designet.

Selvom det er Samsung der har lavet telefonen, kommer den med stock-android, dvs. at Samsungs standard brugerinterface TouchWiz, som benyttes på resten af deres telefoner, ikke vil være inkluderet, hvilket sandsynligvis er til stor glæde for mange.

Skriv et svar