Første kig på Nokia N9

Nokia N9, efterfølgeren til kæmpesuccesen N8 fra samme producent, er nu på trapperne til at blive lanceret i udvalgte dele af verdenen til september. Vi kommer nok til at vente lidt længere på den her i landet (som sædvanligt), men hvis man skal stole på de foreløbige anmeldelser af den nye skønhed, ser det ud til den bliver ventetiden værd.

Nokia har i et stykke tid haft problemer på salgsfronten, idet Apple og Android-baseret telefoner har set massiv fremgang, og selvom Nokia er ankommet sent til festen, gør selskabet hvad de kan for at genvinde tabte markedsandele.

Det finske mobilselskab annoncerede for nylig nyt samarbejde med softwaregiganten Microsoft, hvor det er meningen at en række nye smartphones skal leveres med præ-installeret Windows Phone 7, som operativsystem. Den nyhed kommer ovenpå udmeldingen af, at Symbian (styresystemet Nokia har brugt i mange år) udfases, for at gøre plads til nye og bedre systemer. Der har været tale om bl.a. MeeGo, men det har ligeledes været skubbet lidt i baggrunden for at gøre plads til WP7 – indtil nu.

Det viser sig at det, længe ventede, Nokia N9 nemlig bliver udstyret med MeeGo og ikke WP7, som selskabet ellers har brugt både tid og penge på at promovere. Fortvivl ej, for virksomheden har meldt ud at der kommer en række af WP7-baserede telefoner på markedet allerede i år, men det bliver imidlertid ikke Nokia N9.

Kort gennemgang af Nokia N9

Mobilsiden Pocket-Lint har taget et kig på N9’eren, og de foreløbige meldinger er yderst positive. Se billede af den blå model (den bliver tilgængelig i en række af forskellige farver, så der er noget for enhver smag):

Designmæssigt var N8 lidt af en skønhed. Den fuldendte finish og lækre former imponerede målgruppen og det ser ud til at N9’eren overtager hvor forgængeren slap. Displayet pryder næsten hele forsiden og der er stort set ikke gjort plads til andet end skærmen, som desuden er Gorilla Glas, som er et yderst stærkt materiale. Selve mobilen er udført i ét stykke polykarbonat og er derfor ikke ”sammensat” af flere stykker, som det fx ses hos de fleste HTC smartphones. Materialet gør desuden at den ikke tager imod fingreaftryk, hvilket gør at du ikke febrilsk er nødsaget til at polere den hvert femte minut, som det kan være tilfældet med, eksempelvis, iPhone 4.

nokia N9 navigation display

Skærmen er en 3,9” AMOLED display, som ”runder ned” over forsiden og giver et fedt look og indtryk. Fedt at se Nokia eksperimenterer med afrundede glas (rygterne går i øvrigt på at den nye iPhone også får samme glas-stil). Opløsningen er 854 x 480 pixels og skulle eftersigende være lige så skarpt at se på, som Apples Retina display.

Hardwaremæssigt taler vi 1GHz samt 1 GB ram, som vil placere den blandt toppen af andre smartphones på markedet. Man skulle måske have overvejet om der skulle isættes en dual-core processor, som både LG, Samsung og HTC leger med, men det er altså kun blevet til en enkel i denne omgang.

Pocket-Lint skriver at N9 allerede har givet et bedre indtryk end N8 gav i sin tid, da den udkom. Om N9 bliver en succes, vil tiden vises når den rammer markedet.

Kilde: Pocket-Lint

4 tanker om “Første kig på Nokia N9”

 1. Nokia N9 er en super Smartphone, både hard- og softwarenæssigt.
  Desværre er “Appstoren” lidt for lille, og som du selv nævner vil de stadig satse på Windows Phone.

  Du nævnte blandt andet at de fleste af HTC`s telefoner ikke er lavet i ét stykke. Det er jeg ikke helt enig i.
  Jeg tror faktisk at det var HTC der startede, med at lave telefoner i ét stykke med HTC Legend.
  Sidenhen er der fx kommet Desire s.

 2. Nokia N9 er en virkelig lækker smartphone(Nokia Bedste “so fare”). Men jeg venter til Nokia lancerer deres første smartphone med Windows Phone 7, da de har meldt ud, at det bliver WP7 de primært kommer til at satse på. Iøvrigt kommer Nokia`s første WP7 til at ligne N9 meget. Prøv at tage et kig på:
  Mobilsiden > web-tv > Smugkig: Her er Nokias Windows Phone.

  1. Hej Mahsum,
   Tak for kommentarene. Enig, ser frem til N9’eren. En del udenlandske anmeldere, som har haft fingrene i den, er vilde med den. Faktisk mere end de var med N8 i sin tid, og den stod endda ret højt på listen.

   Når den kommer til DK, skal jeg nok sørge for at få smidt den op på siden.

 3. Jeg forstår godt hvorfor de udenlandske anmeldere er vilde med den. Men jeg glæder mig endnu mere til en anmeldelse her på Mobilterminalen.dk

  Så det er noget jeg ser frem til. 🙂

Skriv et svar