FaceBook muligvis på vej med egen mobiltelefon

Selvom FaceBook er den mest populære sociale netværkstjeneste i verden, så har de stadigvæk stigende konkurrence fra andre tjenester der gerne vil med på vognen. FaceBook, der naturligvis gerne vil beholde føringen, ser nu ud til at tage nye midler i brug, da de åbenbart er ved at designe deres eget operativsystem til en telefon.

Det er Michael Arrington fra TechCrunch der har hørt dette via. en af hans fortrolige kilder. Selvom FaceBook får 3. parts producenter til at levere hardwaren/selve telefonen, er det FaceBook der skal håndtere softwaren.

Ideen kommer fra et ønske om at FaceBook ønsker at integrere tættere med bl.a. brugerens kontaktliste og anden funktionalitet, og det kan de kun gøre med større kontrol over operativsystemet. FaceBook har derfor ifølge Michael Arrington sat to af deres top ansatte, Joe Hewitt, der bl.a. har været med til at udvikle Firefox-browseren samt FaceBooks iPhone applikation, og Matthew Papakipos der har været ledende designer på Googles Chrome OS projekt, på opgaven. Projektet skulle endda gerne være ukendt for de fleste ansatte hos FaceBook.

Kilde: TechCrunch

Opdatering: FaceBook afviser at være igang med at udvikle en mobiltelefon, men de afviser ikke at være igang med at udvikle et smartphone operativsystem. FaceBook har før i tiden afvist at arbejde på et projekt, som det så alligevel viste sig at de havde kørende.

Skriv et svar