DSB og teleselskaberne vil skabe fuld dækning på landets togruter

Hvis du er en af de personer som ofte pendler med DSB landet over, så har du sikkert prøvet at køre på Lars Tyndskids mark og enten have ekstremt dårligt eller intet mobilsignal, om så det er fordi du snakker i mobiltelefon eller bruger din telefon som dataforbindelse til din computer.

Det bliver der dog forhåbentlig snart rodet bod på. DSB arbejder nemlig på nuværende tidspunkt sammen med teleselskaberne for at sørge for at mobildækningen på landets togruter bliver forstærket, og tabte forbindelser derved kan undgås. Forbedringerne begynder allerede i år, og DSB forventer at 100 IC3/IC4-togsæt vil have stabil mobilforbindelse i udgangen af 2012. Det er socialdemokraternes IT-ordfører, Trine Bramsen, der har presset på DSB og teleselskaberne. Hun har bl.a. truet begge parter med lovgivning hvis de ikke fandt en fælles løsning.

Repeatere og flere master

Udover at Danmarks fire største teleselskaber vil sætte master op til bedre dækning, så har DSB selv tænkt sig at investere 60-70 mio. kr. i repeatere i togene. En repeater er en elektronisk enhed der forstærker signalet fra mobiltelefonen og derved gør det muligt for mobiltelefonen at nå længere.

Ifølge Trine Bramsen, der selv tit pendler, så er afbrudte forbindelser en konstant irritation, og passagerer der råber “Er du der?” i toget er også til gene for de andre passagerer. De dårlige signalproblemer gælder over stort set hele landet. Poul S. Nielsen, talsmand for pendlerne mellem Trekroner (nær Roskilde) og København siger at han har oplevet 3 afbrydelser på den 35 km lange tur.

Om der nogensinde kommer 100% dækning på alle toglinier er tvivlsomt, men Poul Nielsen udtaler at han ser meget positivt på at der nu gøres noget ved problemet.

Kilde: Politiken

Skriv et svar