Apple tvinges til at oplyse at Samsung ikke har kopieret iPad’en

Retsag

I de mange verserende patent og ophavsretssager mellem Samsung og Apple har Apple nu lidt et større nederlag i Storbritannien.

Apple har i forbindelse med sagerne beskyldt Samsung flere gange for at kopiere deres design, både når det kommer til iPad’en men også til telefoner og deres brugergrænseflader (iPhone og iOS).

Nu har en Britisk dommer imidlertidigt sat sig imod Apple. Dommeren, Colin Birss, har beordret Apple til at til at offentliggøre – både på sin engelske hjemmeside, men også i større britiske aviser – at Samsung ikke kopierede iPad’ens design.

Dommen er et tillig til en tidligere dom der faldt d. 9. juli, hvor det blev fastslået at Samsungs Galaxy Tab-serie af tablets ikke overtrådte eller kopierede Apples design. Dommeren valgte i denne udvidelse af den oprindelige sag at lægge vægt på at Apple havde skadet Samsungs omdømme.

Selve straffen skal opretholdes i 6 måneder, og Apple vil derfor have pligt til at have dette statement stående på sin hjemmeside i et godt stykke tid. Apple argumenterede dog ellers for at dette ville være som at skulle reklamere for en konkurrent, men Birss anså det som vigtigere at hjælpe Samsung med at opretholde deres omdømme. Han nægtede dog at følge Samsungs forespørgsel, hvor de ønskede at blokere Apple for at lave nogen offentlige udtalelser omkring Galaxy Tab og Apples design, da han mente at Apple har ret til at udtrykke deres holdninger.

Det var også Birss der var med til at fælde den afgørende dom omkring hvor vidt Samsung overtrådte Apples design eller ej. Birss udtalte i den forbindelse Samsungs produkter ikke var så cool som Apples – en udtalelse der blev gengivet på mange medier verden over – men det var dog også samtidigt hans begrundelse for at konkludere at Samsung intet havde gjort galt i designet af deres produkter.

Skriv et svar