Apple kan ikke følge med iPhone 4S efterspørgslen

Mange blev tidligere på måneden skuffet over at Apple ikke offentliggjorde den forventede “iPhone 5”, men i stedet præsenterede iPhone 4S, noget som de fleste vil betragte som en opdateret version af iPhone 4.

Dette har dog tilsyneladende ikke forhindret telefonen i at sælge som varmt brød der lige har fået 5 min ektra på hver side på brødristeren. Udover at telefonen var mere forudbestilt end sin forgænger, iPhone 4, med over en million (!!) forudbestillinger bare på første dag, så har Apple allerede solgt over 4 mio. iPhone 4S på de første fire dage, hvor iPhone 4 til sammenligning fik solgt 1.7 mio. enheder på 3 dage.

I første omgang så det ud som om at Apple ikke havde problemer med at følge med efterspørgslen, da alle som havde stået i kø til udgivelsen af telefonen tilsyneladende gik hjem med en. Dette ser dog nu ikke helt længere ud til at være tilfældet.

Apple Stores har nemlig nu valgt at gøre iPhone 4S salg til reservationer alene. Dette betyder at hvis du møder op i en Apple Store butik i USA for at købe en iPhone 4S, så kan du højest reservere den, hvorefter du skulle være i stand til at komme igen dagen efter for at tage imod dit køb, og det er endda ikke sikkert at der er reservationer nok til alle. Dette betyder stort set at Apple har problemer med at producere nok enheder, og med en lang række lande (inkl. Danmark) parate til at modtage telefonen her om 10 dage, fredag d. 28. oktober, så er det til at forstå hvis Apples fabrikker er lidt pressede. Dette betyder dog ikke nødvendigvis at Apple er ved at løbe tør for telefoner at sælge. Det betyder nok blot at de med vilje vælger at regulere hastigheden for hvor hurtigt de afsætter telefonerne, så de netop undgår at løbe tør. Efter at den første salgsbølge er ovre burde Apple fuldt ud være i stand til at følge med igen senere.

Kilde: Apple

Skriv et svar