Android indhenter iOS på tabletmarkedet

Snart 2 år efter udgivelsen af den første iPad har Apple siddet solidt på tabletmarkedet, med markedsandele på over 75% da den var omkring sit højeste. Mange Android-tablets har forsøgt at snuppe en del af markedet, men dog uden større held. Det ser dog ud til at være vendt nu.

Nye tal viser dog at det hastigt går fremad for Android. Nye tal viser nemlig at Android er rykket hastigt frem, og nu sidder på 39% af Tablet-markedet, med iPad og iPad 2 reduceret til 58 %.

Tallene kommer fra Strategy Analytics der har kigget på antallet af solgte tablets i 2011. Bl.a. blev der i sidste kvartal af 2011 solgt 26,8 mio. tablets på verdensplan, hvilket er ny rekord og 150 % mere end 4. kvartal af 2010, hvor der kun blev solgt 10,7 mio. tablets på verdensplan. Samlet set blev der solgt 66,9 mio. tablets i 2011, hvilket er 260 % mere end 18,6 mio. i 2010.

“Forbrugerne køber i stigende grad tablets frem for netbooks (små bærbare, red.), og i visse tilfælde endda frem for bærbare og stationære PC’er.”

Værre ser det ud for Microsft som kun har formået at erobre 1 % af markedet i sidste kvartal. Strategy Analytics konkluderer at Microsoft har travlt.

“Udgivelsen af Windows 8 i år kan ikke komme hurtigt nok for Microsoft, så deres hardware-partnere kan konkurrere mere effektivt på tablet-markedet.”

Selvom Apple har mistet markedsandele på tablet-markedet har firmaet stadigvæk formået et rekordsalg i slutningen af 2011, og er derfor på ingen måde truet, heller ikke af de små tablets som Kindle Fire.

Kilde: MMW

Skriv et svar