Adobe dropper Flash-understøttelse til mobile enheder

Adobe kommer i dag med hvad der må siges at være noget af en chokudmelding, har Adobe meldt ud at de for fremtiden vil stoppe alt udvikling af Flash til mobile enheder. Flash har ellers indtil videre været et stabilt plugin til bl.a. Android, og har da flere gange også været markedsført som en af grundene til at vælge Android over iOS-enheder der ifølge Android “ikke giver den fulde weboplevelse uden Flash”.

Meldingen fra Adobe kommer i forbindelse med at firmaet er ved at lave større omstruktureringer, og i den forbindelse har de besluttet at det skal være Adobe AIR der skal bære byrden for fremtidige apps. Det betyder at Adobe for fremtiden vil sikre sig at Flash-udviklere kan pakke deres applikationer med indbygget Adobe AIR-understøttelse.

“Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates.” – Adobe

Dette betyder dog ikke at Flash er opgivet af Adobe. Når det kommer til PC platformen er Adobe stadigvæk fuldt ud fokuseret på at give PC brugere den fulde Flash-oplevelse hvor Flash 11 nu er på vej med hardware-acceleration og hastigheder der ifølge Adobe er op til 1000 gange hurtigere end Flash 10.x. Dette burde gøre det muligt for Flash at blive en fantastisk spilplatform til PC.

Som Adobes udtalelse melder, så er det stadigvæk muligt for de individuelle producenter af mobiloperativsystemer der understøtter Flash (hvilket udover Android inkluderer RIMs mobile styresystem og webOS fra HP) at fortsætte med og videreudvikle understøttelsen,

Derudover vil Adobe også bruge flere ressourcer på HTML5-understøttelse da standarden, på trods af at den ikke er færdiggjort endnu, har vundet gevaldigt frem i popularitet på det seneste, bl.a. fordi alle moderne browsere understøtter standarden out-of-the-box. Bl.a. Google har været fremme flere gange og demonstrere hvad HTML5 kan bruges til, hvor de bl.a. har fremvist YouTube-video afspillet i HTML5 frem for Flash. Adobe fyrer desværre også samtidigt 750 medarbejdere verden over i et forsøg på at optimere profit, uden dog at angive i hvilke områder de vil fyre medarbejdere.

Hvordan den mobile verden vil tage imod Adobes nye politik vides endnu ikke. For Apples vedkommende betyder det ingen ændring da firmaet altid har været imod Flash til at starte med og nægtet at lade det komme på deres enheder.

Skriv et svar