Nokia C5

Nokia C5

Anmeldelse

Nokia C5 anmeldelse

Det er muligt at telefonproducenter som HTC, Samsung, Apple etc. sidder tungt på touchmobil markedet, men hvis der er en type mobiltelefon, som Nokia er specialister i at lave, så er det den klassiske ”candybar” mobiltype, med skærmen i top og de fysiske knapper i bund. C5 er endnu en fremragende klassisk mobil fra Nokia, som både leverer funktionsdygtighed og lækkert design. Kig med herunder når vi gennemgår telefonen.

Design

Nokia laver nogle af de æstetisk flotteste ”candybar” telefoner på markedet (candybar betyder formen på telefonen, som mest af alt, minder om en chokoladestang, pga. at dens simple udformning) og Nokia C5 er ingen undtagelse. Mobilen er lavet af en kombination af plastik og aluminium, som giver en følelse af let- og robusthed i hånden. Den fås i hvis/metallic og lettere mørkegrå.

Nokia pressebillede af C5

Den overordnede designkommentar må være enkelthed. Det ses tydeligt at den er lavet med et meget ”nede på jorden” udtryk, og man får ikke fornemmelsen af at mobilen prøver at være noget den ikke er. Dette er dog ikke på nogen måde negativt, da vi før har set kæmpe salgssucceser som Nokia 6700 Classic være ligeledes minimalistiske i deres fremtoning.

Den ene halvdel af telefonen optages af den 2,2” store skærm, som kan vises op til 16 millioner farver og som ligeledes gengiver et overraskende stærkt lys. Det forholdsvis stærke displaylys, gør at telefonen kan benyttes, selv i sollys. Du finder seks knapper under displayet – som inkluderer ”læg på” og ”tag opkald”, samt menu knap. Den store ”godkend” knap i midten, er positivt da den er særdeles nem at have med at gøre, og ikke mindst ramme. Selve tal-knapperne er store og af robust kvalitet og så har de en lettere buet form, som gør det muligt at vide præcis hvor den pågældende knap befinder sig, også selvom du ikke kigger mens du f.eks. skrive en besked.

Nokia c5 og Nokia N97
C5 ligger her ved siden af Nokia N97 – her kan man danne sig et størrelsesindtryk

C5 har de gængse volumen knapper, som vi kender det fra andre lignende telefoner, samt SD slot og 3,5 mm jack i toppen. Bagsiden er af mat materiale og telefonen er indhyllet i en aluminiumsramme, som giver den et flot eksklusivt look. Skal man sige noget negativt om den, skulle det være SD slottet, som bruges til hukommelseskortet. Den trykkes et stykke ind i mobilen og kan derfor være en smule svær at få fat på. Det er dog i petitesseafdelingen og har ikke indvirkning på daglig brug. På den positive side, slottet dog tage helt op til 16 GB microSD kort.

Funktioner hos C5’eren

C5 bruger Symbian S60 tredje generation styresystem fra Nokia med Feature Pack 2, som vi ser hos stort set alle andre Nokia mobiler, der ikke er af touch-typen. Konferenceopkald, Smart Dialing og videoopkald er alle understøttet, hvor den sidstnævnte gør brug af kameraet på fronten af enheden. C5 har desuden et lækkert interface, eller brugerflade, hvor Home skærmen viser dig de vigtigste informationer samt favoritkontakterne med mere.

Let og lækker Nokia C5 i hånden

Fra frabrikken er der allerede installeret flere forskellige standardapplikationer, som bl.a. QuickOffice til at se/læser dokumenter, Adobe PDF reader (til at læse pdf filer), notesblok, lydoptager, Ovi Maps (til GPS navigationen), ordbog, ZIP manager osv. Det er dermed også selvsagt, at C5 har GPS og dertil også navigation, til både gåben og i bil. Du får ligeledes adgang til Nokias Ovi Store, som er en slags modstykke til Apples Appstore, hvor du kan hente forskellige applikationer og downloade dem direkte til mobilen. Mobilen har 128 MB intern hukommelse samt 2 GB ekstern i form af medfølgende microSD kort. Du har hertil mulighed for at udbygge til 16 GB.

Telefonen er udstyret med et 3,2 megapixel kamera, som tager billeder i opløsningen 2048 x 1536, og VGA videoer med 15 fps (frames per second). Kameraet er ganske udmærket for et 3,2 megapixel, men det ses også at det nok bl.a. er på kameraet Nokia har valgt at spare, for at kunne få prisen for denne skønhed ned i et komfortabelt prislejde.

Som forventet er både telefonbogen og beskedskrivning en fornøjelse af arbejde med. Der er bare noget over at skrive beskeder med ”rigtige” knapper, frem for touchskærme, hvor det er nødvendigt hele tiden at have øjnene med, for at være sikker på at ramme de rigtige tegn. Der er desuden naturligvis understøttelse af alle de gængse beskedtyper, som SMS, MMS, og e-mail. Mht. e-mail, så kan e-mailklienten automatisk genkende op til 1000 forskellige e-mail services indstillinger, hvilket betyder at du blot skal indtaste e-mail adresse og password og så sættes kontoen op automatisk. Smart!

Samlet Nokia C5 vurdering

Det er tydeligt at Nokia stadig er kongen over de klassiske mobiltyper som C5’eren. Vi så det kæmpe salgssucceser som Nokia 6300 og igen med storebroren Nokia 6700 Classic. Der er bare noget over de minimalistiske Nokiamobiler. C5 er en af de helt nye ”candybar” mobiler fra Nokias nye ”C” serie og den giver ligeledes et godt førstehåndsindtryk. Telefonen er robust lavet i en herlig blanding af plast og aluminium, som giver eksklusivt look og lækkert design. Knapperne er tydelige og lette at have med at gøre, hvad enten du navigerer rundt i telefonen eller skriver beskeder.

Med C5 får du en solid telefon, 2,2” skærm med 16 mio. farver, 3,2 megapixel kamera med LED blitz, VGA videooptagning med 15 fps (frames per second), Bluetooth, Stereo FM radio med indbygget RDS (trafikradio), microUSB, 3,5 mm audio jack stik (til dine hovedtelefoner), smart dialing, mulighed for konferenceopkald, mange præ-installerede applikationer og vi kunne blive ved. Nokia C5 er for dig, som elsker enkle mobiler med taster og funktionalitet som er til at tage og føle på. Nå ja, og så skader lækkert design vel heller ikke…

Specifikationer

C5 specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse
Dimensions 112 x 46 x 12.3 mm, 56 cc
Weight 89.3 g

Skærm
Type TFT, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.2 inches

Lyd
Alert types Vibration, MP3
Speakerphone Yes, with stereo speakers
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 50 MB storage, 128 MB RAM
Card slot microSD, up to 16GB, 2GB included, buy memory

Datamuligheder
GPRS Class 32
EDGE Class 32
3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN No
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 3.15 MP, 2048×1536 pixels, LED flash
Video Yes, VGA@15fps
Secondary VGA videocall camera

Funktioner
OS Symbian OS v9.3, Series 60 rel. 3.2
CPU ARM 11 600 MHz processor
Messaging SMS, AMS, MMS, Email, Push Email, IM, RSS
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes + Downloadable
Colors White, Warm Grey
GPS Yes, with A-GPS; Ovi Maps 3.0
Java Yes, MIDP 2.0
– MP4/H.264/H.263 player
– MP3/WAV/eAAC+/WMA player
– Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
– Video/Photo editor
– Organizer
– Facebook, YouTube, hi5, Friendster, MySpace apps
– Flash Lite 3.0
– Voice memo/dial
– T9

Batterilevetid
Standard battery, Li-Ion 1050 mAh (BL-5CT)
Stand-by Up to 630 h (2G) / Up to 670 h (3G)
Talk time Up to 12 h (2G) / Up to 5 h (3G)
Music play Up to 34 h

Billeder

Billeder

Video

Video


6 tanker om “Nokia C5”

 1. Yess, hvor er det en fed mobilos!! jeg har lige bestilt den skal nok skrive hvad jeg synes om den når jeg får den. Ved nogen om den kan gå på nettet?

 2. Hej. Jeg købte igår en Nokia 300 Touch and Type hos Telmore

  Jeg ville gerne købe et etui til telefonen. Fik besked på jeg kunne finde et på nettet hos jer, men jeg kan ikke finde nogen etuier overhovedet!
  Hører gerne fra jer, om det findes?

  1. Hej Birgit,

   Tak for beskeden, men hvis Telmore har sagt vi forhandler etuier til mobiler, tror jeg en eller anden i kæden er blevet fejlinformeret. Vi forhandler ikke etuier, men prøv evt. hjemmeside unikmobil.dk. Michael derfra er en flink fyr der hellere end gerne vil hjælpe dig 😉

  1. Hvis du forbinder telefonen til computeren vil den ofte poppe op under “Denne Computer” eller tilsvarende. Du ved, der hvor du også ser din(e) harddisk(e) osv. Hvis du roder rundt inde i mapperne under telefonen, vil du højst sandsynligt finde billeder, video og hvad der ellers ligger på den.

Skriv et svar