iPhone 4S 16 GB

iPhone 4S 16 GB

Anmeldelse

iPhone 4S anmeldelse

Så er den her. Apples næste mobiltelefon der skal “ændre verdenen”. iPhone er i handlen, og vi har derfor taget et kig på Apples nye barn på mobilmarkedet og set hvordan det holder op mod sine ældre brødre (specielt iPhone 4) og sine fætre og kusiner i Android-familien.

Ligner iPhone 4

Det første man skal være klar over når man køber en iPhone 4S er at den i høj grad ligner den foregående iPhone 4. Dem som forventer store designinnovationer, må nok se sig skuffede. Selve det fysiske design er stort set ens (dog med den designforskel at knappen til lydløs er flyttet, hvilket desværre gør at mange covers til iPhone 4 ikke passer til iPhone 4S). Ellers er der faktisk meget få fysiske indikatorer der gør det muligt at se forskel på de to telefoner.

Det er primært inden i hardwaren at iPhone 4S er speciel, samt Siri. Softwaren er stadigvæk den samme, og iOS 5 og iCloud kan altså findes på mere end iPhone 4S. Vi har derfor valgt at kigge på de væsentligste forskelle på iPhone 4S og forgængeren.

Ydelse og batteri

Der er ingen tvivl om at iPhone 4S er hurtig. Meget hurtig. Dual-core A5 chippen giver bl.a. en fantastisk grafisk oplevelse, også selv om den er underclocket i forhold til iPad 2, men problemet er desværre at der næsten ikke er nogen spil ude som kan udnytte de fantastiske grafiske egenskaber. Det er dog stadigvæk en fantastisk oplevelse at spille Infinity Blade på telefonen, men vi ville meget gerne have spillet 2’eren som desværre dog først kommer d. 1. december som en tidlig julegave.

I resten af telefonen kan den hurtigere processor også mærkes, dog i et mere begrænset omfang. Hjemmesider loader hurtigere, men ikke særligt meget hurtigere, hverken på Wi-Fi eller 3G. Telefonen føles mere responsiv, og det er tydeligt at hardwaren i 4S arbejder fantastisk sammen med softwaren i iOS 5 for at give brugeren en stærkt integreret oplevelse der drager fuldt udbytte af telefonens kapacitet, og det er dejligt at se at selvom telefonen ligger under moderne Android-enheder når det kommer til de fysiske specifikationer, at Apples system kompenserer så flot. Applikationer starter hurtigt, både takket være processoren og de 512 MB RAM i telefonen, og stort set alt kører som det skal.

Selv med mange applikationer åbne har vi derudover heller ikke oplevet nogen nedbrud på telefonen som vi ellers har haft en mindre tendens med på iPhone 4, og i høj grad på 4. generation af iPod Touch som kun har 256 MB RAM. Alt kører super stabilt, og Apple skal endnu engang have ros for at give den integrerede oplevelse på telefonen, der i høj grad skyldes styresystemet som er et præmieeksempel på bundsolidt design.

Batterilevetiden har også fået et nøk op, bl.a. takket være dual-core processoren som kan håndtere mere arbejde med mindre strømforbrug. Apples telefoner har altid stået højt på listen når det drejer sig om batterilevetid i smartphones, og iPhone 4S er deres stærkeste telefon på området lige pt. Hele 8-14 timers tale kan man få ud af telefonen afhængigt af om man er på 2G eller 3G, hvilket også giver op til 6 timers browsing på 3G og 40 timers musikafspilning. Alt i alt er der tale om en 10-15% forbedring fra forgængeren, der i forvejen havde relativt imponerende batterilevetid.

Sidst men ikke mindst har Apple formået at rette denne fatale antennefejl som plagede iPhone 4. iPhone 4S kommer som det første med to forskellige antenner som telefonen intelligent kan skifte imellem, selv under opkald. De gør det for det første muligt at få højere downloadhastigheder på 3G netværket, men samtidigt er antennasignalet langt stærkere end forgængeren, uanset hvordan du holder telefonen. Vi oplevede ingen opkald som blev afbrudt, og lydkvaliteten er fantastisk.

Kamera og video

iPhone 4 havde i forvejen et imponerende kamera, så det har ikke været let for iPhone 4S og Apples udviklerhold at skulle løfte denne byrde. Men Apple har valgt at gå all-in på netop dette område, og give kameraet en kraftig overhaling i iPhone 4S.

Udover et løft fra 5 til 8 megapixels, så har Apple implementeret flere opgraderinger i kameraet, bl.a. et infrarødt filter, en bedre fotosensor og en opgradering fra fire til fem linser samt en større kameraåbning til at fange mere lys.

Resultatet er kort og godt at iPhone 4S tager nogle fantastiske billeder i meget bedre farver end sin forgænger, og vi er imponerede over hvor sindsygt flotte billeder iPhone 4S formår at give os. Der er i mange tilfælde forbedringer i forhold til forgængeren, især når man kommer i situationer hvor der ikke er særligt meget lys. I god belysning kan forskellene være svære at få øje på, men iPhone 4S har lidt mere imponerende farver. Derudover er den nye redigeringsfunktionalitet i iOS 5 en kærkommen forbedring, der sikrer at du med det samme kan beskære og optimere et billede efter det er taget. iPhone 4S understøtter ligesom iPhone 4 stadigvæk HDR fotos. Billederne kan derefter nemt sendes videre eller ligges ud på nettet. Ydermere kan du i iOS 5 tage billeder med volume-op knappen.

iPhone 4S står også med 1080p videooptagelse, og her imponerer telefonen også for det meste. Video er knivskarp, har gode farver og optages med 30 billeder i sekundet uden problemer, og lyden i videoen går klart og tydeligt ind. Som noget helt nyt er Apples billedstabiliseringsteknik som stabiliserer videooptagelser betragteligt hvis man har problemer med at holde kameraet stille, og dette er kun noget du får på iPhone 4S, da telefonen kræver en dual-core chip for den slags videoredigering. Denne feature imponerer, og vi er overraskede over at der ikke er flere af Apples konkurrenter der forsøger sig med noget lignende.

Desværre har iPhone 4S et par mangler vi ikke er særligt glade for på kamerafronten.

For det første har du på en iPhone har du ingen kontrol over filstørrelsen på dine videoer og fotos. Alle fotos tages med 8 megapixels, og alt video optages i 1080p. Du har ingen valgmuligheder for at skrue ned for dette, og det kan være problematisk hvis du generelt ikke har så meget plads på din iPhone (f.eks. hvis du har en stor musiksamling eller film), samt hvis du ønsker at sende disse ting via. mail, MMS eller ved at uploade dem på nettet, da det hurtigt kan blive en langsom og belastende affære. Vi ved godt at i sigter efter en simpel brugeroplevelse Apple, men helt ærligt, det skal fikses.

For det andet har iPhone 4S, ingen autofokus udover ansigtsgenkendelse. Dette er specielt problematisk under videooptagelser hvor du filmer fra forskellige afstande. Det er muligt at sætte fokus selv med et tryk på skærmen på det objekt du vil fokusere på, men andre telefoner klarer langt oftere at kunne fokusere selv. Dette er også efterhånden en klar mangel fra Apples side der skal kigges på.

Siri

Det er svært at bedømme iPhone 4S uden at komme med et par kommentarer om Siri, iPhones nye intelligente stemmesystem.

Vi indrømmer blankt er for os her på redaktionen der elsker at lege med tech-gadgets er Siri virkelig både imponerende og underholdende, og vi sad da også og roede med systemet længe. Desværre må vi dog fra forbrugerens synspunkt konkludere at Siri på nuværende tidspunkt ikke er videre brugbar, ihvertfald ikke på den danske front, og mere eller mindre fungerer som et underholdende legetøj.

Den største mangel er naturligvis dansk sprogpakke. Siri skal på nuværende tidspunkt benyttes på engelsk (3 valgfrie dialekter), tysk eller fransk, og selvom man er i stand til at tale et af disse sprog perfekt, så forventer vi at de fleste brugere desværre vil falde tilbage til manuel touchstyring når først ‘cool’-faktoren har lagt sig.

En af de ting vi alligevel fik brugt Siri til var websøgninger. Selv på Engelsk er det nu engang stadigvæk langt hurtigere at søge på nettet gennem Siri frem for at bruge tastaturet, specielt taget i betragtning af at iPhone tastaturet for at sige det mildt er elendigt. Derudover var Siri’s evne til at diktere tekst også ret nyttig, og vi forudser da også at disse to features vil blive langt mere brugt når Siri engang kommer på Dansk.

Desværre ved vi ikke på nuværende tidspunkt hvornår dette sker, og danskerne risikerer derfor desværre at vente længe på de nye forbedringer. Når de til gengæld endelig kommer forudser vi at mange folk kan gøre god brug af diktering, bl.a. til SMS’er og lign. Desværre er Siri en smule begrænset i støjende områder, og vi havde ikke lige så meget held med telefonen på strøget som vi havde hjemme hos os selv.

iOS 5 og iCloud

Før iPhone 4S landede i butikkerne, opdaterede Apple mange af deres enheder (iPhones, iPads og iPod Touches) til det nye iOS 5 system, og det er også sådan iPhone 4S bliver leveret. iOS 5 har en stor række nye features, faktisk så mange som 200 over iOS 4, og vi er mere eller mindre begejstrede for de fleste af dem.

Som noget helt nyt er det med iOS 5 ikke længere nødvendigt at have en computer eller Mac for at benytte en iOS enhed. Når enheden tændes for første gang får man i stedet mulighed for at sætte den op og bruge den med det samme i stedet for at skulle slutte den til iTunes via. USB. En stærk forbedring fra Apples side, men da de fleste nok har en musiksamling de gerne vil have over på deres iPhone, så bliver det i sidste ende nok nødvendigt at synkronisere den med en computer.

iCloud er en af de største forbedringer i iOS 5. iCloud gør det muligt for applikationer, både Apples egne og 3. parts apps, at synkronisere data til skyen. Dette gør det muligt at have en konstant backup af alle sine data og holde alle sine iOS enheder synkroniseret konstant. Hvor man tidligere tog backups af sin iPhone via. iTunes, og hvor det bl.a. krævede en applikation som Outlook (eller en Mac) for at synkronisere sine kontakter, så kan dette nu alt sammen gemmes i skyen, hvilket samtidigt betyder live-opdateringer mellem alle dine iOS-enheder, samt din Mac hvis du har sådan en (sidstenævnte kræver dog Lion, der er nyeste version af Apples styresystem til Macs).

Det foregår alt sammen helt automatisk, og når du først har sat det op (hvilket på ingen måde er en krævende affære) bliver næsten alt synkroniseret mellem dine enheder, inkl. din kalender, kontakter, mails, påmindelser og indkøbslister, bogmærker, noter, fotos og dokumenter, og så længe enhederne er på 3G eller Wi-Fi kan du foretage ændringer der med det samme reflekteres andre steder. Derudover kan du også vælge at tage backup af dine indstillinger og din telefon gennem iCloud frem for iTunes. Dette gør at hvis du får en ny telefon så er du sikker på at kunne få alle dine indstillinger og apps tilbage igen, helt ned til de individuelle mapper og sortering som applikationerne lå i. Sidst men ikke mindst er det nu muligt at synkronisere sin iPhone over Wi-Fi med iTunes, selvom hastigheden på dette dog er betydeligt nedsat. Som noget nyt i iOS 5 er det ny desuden muligt at benytte sin enhed mens den synkroniserer, samt at synkronisering er langt hurtigere når den foregår via. USB.

Sidst men ikke mindst kan du nemt tilgå nogle af dine iCloud tjenester. Det drejer sig om dine synkroniserede kontakter, mails, kalender, dokumenter, samt at du har evnen til at spore din iPhone der hvis den er blevet væk, samt slette den, sætte en ny adgangskode eller få den til at ringe hvis du har glemt hvor du har lagt den.

iOS 5 bringer derudover notifikationscenteret til iPhone. Notifikationer er intet nyt, heller ikke på iOS hvor det blev introduceret i sidste udgave. Men hvor notifikationerne i iOS 4 var irriterende pop-ups der ofte kom mens man sad og lavede noget andet, så har Apple med iOS 5 streamlinet dem.

Notifikationscenteret bringes from overalt på telefonen ved at swipe ned fra toppen af telefonen. Det kan fuldt ud konfigureres hvilke apps der må ligge notifikationer deroppe, hvor mange de må ligge hver især, samt i hvilken rækkefølge. Derudover er der f.eks. også widgets i form af aktier og vejret. Desværre er der på nuværende tidspunkt ikke lukket op for at tredje-parts udviklere kan tilføje widgets, og applikationer må desværre så derfor nøjes med notifikationer frem for widgets foreløbigt.

iOS er stadigvæk langt foran Android-telefoner når det kommer til musik, og det er her at Apples erfaring med iPod skinner tydeligt igennem. Apples musikapp er stadigvæk den bedste, og iTunes er samtidigt en af de mere kompetente medieafspillere i PC/Mac-verdenen. Synkronisering af musik, playlister, og iTunes Store er stadigvæk alle konkurrenter overlegne, og er man musikelsker og ønsker at bruge sin telefon til dette, så er iPhone simpelthen perfekt.

Et sted vi dog stadigvæk er stort irriterede over iPhone er besked- og tekstsystemet.

Apple er som bekendt meget strikse med hvad man må og ikke må på deres telefon, og ofte kommer nye innovationer fra ideer som jailbreakere implementerede lang tid før Apple. Derfor er det til stor irritation at man stadigvæk er tvunget til at benytte iPhones standardtastatur, for det er for at sige det mildt, en gigantisk skuffelse at skrive på, og det forbavser os at Apple ikke har gjort noget ved det efterhånden.

Udover at stavekontrollen er uimponerende på alle niveauer, så er den måde man skriver på ofte også ret irriterende. Selv Androids standardtastatur, som heller ikke imponerer stort, er langt foran iOS tastaturet, og på Android kan du endda skifte tastatur kvit og frit på Android Market, hvor der er en række langt overlegne tastaturer tilgængelige, inkl. apps der tillader dig at skrive SMS’er fra din computer.

Diktering via. Siri gør til en vis grad op med dette, men Siri er stadigvæk ikke på dansk, og det er ikke alle der ønsker at sige deres private beskeder så de kan høres af andre.

Udover en række få andre tilføjelser er iOS dog som vi kender det: Et solidt telefonsystem med stor brugervenlighed, apps, musik, og iOS 5 bringer en række nye apps ind i billedet som gør systemet en tand bedre.

Konklusion: Bør du købe en iPhone 4S?

Der er ingen tvivl om at iPhone 4S er en kompetent telefon på mange niveauer. Den er uovertruffen til musik, synkronisering med iCloud fungerer bare, den har en super antenne, er relativt hurtigt og er en fantastisk spilleplatform, og har så absolut et af markedets bedste kameraer. Spørgsmålet er dog: Bør du købe dig en?

Problemet er at de fleste innovationer der er værd at komme efter i iPhone 4S ligger i operativsystemet, iOS 5. Siden tidligere iPhones ned til 3GS også får denne opdatering, så er det antal features iPhone 4S har over sin nærmeste forgænger er desværre minimalt. De reelle forbedringer (det nye kamera, A5 chippen og Siri) er ihvertfald ikke nok til at de fleste vil vælge at opgradere deres, og medmindre du svømmer i penge eller virkelig ønsker at spille de kommende spil der kan udnytte A5-processoren, så kan det for de flestes vedkommende ikke retfærdiggøres at skifte iPhone 4 ud med en 4S.

Derudover ser det ud til at Android-producenterne endelig vil overhaler Apple inden længe. De nyeste Android-telefoner i samme prisklasse som iPhone 4S har simpelthen nået det punkt hvor de har bedre hardware. Galaxy S2 der allerede kom tilbage i sommers har en dual-core processor på 1.2 Ghz, hvilket er en del højere end iPhone 4S 800 Mhz dual-core chip, og samme specifikationer kan forøvrigt findes på Galaxy Nexus der kommer til Danmark december 2011, samt at begge telefoner har flere RAM end iPhone, og at deres Super AMOLED-skærme med de rette indstillinger giver dem en længere batterilevetid. For det andet er Android-telefoner, efter en længere stilstand ved Android 2.3.5 Gingerbread (pga. at Android 3.0 kun var beregnet til tablets), omsider nået til version 4.0 med Ice Cream Sandwich, som kommer med en lang række nye features og som nemt matcher iOS 5.

Apple A5 chip i iPhone 4S

iPhone 4S er bestemt en værdig efterfølger til iPhone 4, og da den nu kan anskaffes til samme pris som sin forgænger er der bestemt intet der bør tale dig fra at købe en 4S hvis det er en iPhone du ønsker. Det er kort og godt en bundsolid og lynhurtig telefon der sagtens kan stå distancen et godt stykke ind i fremtiden, og som musikentusiast er det usandsynligt at du finder en bedre musikafspiller i en telefon noget sted.

Telefonen slipper derfor heller ikke fra denne anmeldelse uden en stor anbefaling her fra redaktionen, men vi stiller dog samtidigt spørgsmålstegn ved om iPhone 4S kan slå sine konkurrenter i længden. Android-telefoner kan nu siges at være en dybt seriøs konkurrent til iPhone, og hvor vi tidligere ikke ville have tøvet med at kalde iPhone 4 den bedste telefon i verden da den kom ud, så er telefonkampen i 2011 langt mere intens end den var for et år siden. Der er noget for enhver smag på begge sider af hegnet.

Specifikationer

iPhone 4S specifikationer

Netværk og andet generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
CDMA 800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
CDMA2000 1xEV-DO

Telefonstørrelse
Dimensions 115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Weight 140 g

Skærm og display
Type LED-backlit IPS TFT, capacitive touchscreen, 16M colors
Size 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density)
– Scratch-resistant oleophobic surface
– Multi-touch input method
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Three-axis gyro sensor
– Proximity sensor for auto turn-off

Lyd
Alert types Vibration, MP3 ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records 100 received, dialed and missed calls
Internal 16/32/64 GB storage, 512 MB RAM
Card slot No

Data
GPRS Yes
EDGE Yes
3G HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v4.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0
CAMERA Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Touch focus, geo-tagging, face detection
Video Yes, 1080p@30fps, LED video light, video stabilization, geo-tagging, check quality
Secondary Yes, VGA

Styresystem og andre funktioner
OS iOS 5
CPU 1 GHz dual-core ARM Cortex-A9 processor, PowerVR SGX543MP2 GPU, Apple A5 chipset
Messaging iMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
Browser HTML (Safari)
Radio No
Games Downloadable, incl. motion-based
Colors Black, White
GPS Yes, with A-GPS support and GLONASS
Java No
– MicroSIM card support only
– Scratch-resistant glass back panel
– Active noise cancellation with dedicated mic
– Siri natural language commands and dictation
– iCloud cloud service
– Twitter integration
– Digital compass
– Google Maps
– Audio/video player and editor
– Image editor
– Voice command/dial
– TV-out

Batteri og batterilevetid
Standard battery, Li-Po 1432 mAh
Stand-by Up to 200 h (2G) / Up to 200 h (3G)
Talk time Up to 14 h (2G) / Up to 8 h (3G)
Music play Up to 40 h

Se mere til iPhone 4s på Apple.com

Billeder

Billeder

Herunder ser du et lille uddrag af billeder af iPhone 4S. Hvad enten den er med 16, 32 eller 64 GB, er designet/udseendet det samme.

Video

Video

[chart maker=”Apple” product=”iPhone 4S 16GB”]

44 tanker om “iPhone 4S 16 GB”

  1. Hej Mahsum,

   Tak for beskeden, men nu er artiklen ikke ment som decideret negativ, men blot for at fremhæve punkter der bør nævnes før et evt. køb. 4S’eren er naturligvis stadig et fremragende valg, og noget af det ypperste på mobilmarkedet p.t., så jeg kan ikke fortænke dig i dit valg.

   Det kunne være rigtig fedt, efter du har haft mulighed for at afprøve den i nogle dage, at du kunne komme tilbage til artiklen her og give dit besyv med hvad du synes om den. Hvad siger du?

 1. Jeg står over for at skal købe en iphone 4s hvor mange GB skal jeg som ny bruger af smartfone bruge.
  Hilsen Henrik

  1. Hej Henrik,

   Om du er erfaren iPhone/smartphone bruger eller ej, synes jeg ikke har stor indvirkning på hvor meget plads du skal vælge.

   Apps osv. er ikke noget der fylder ret meget, så du skal gøre op med dig selv hvor meget du tror du kommer til at have liggende af musik, podcasts og video, for det er ting af den type som optager plads.

   Jeg har selv haft en iPhone med 32 GB, og jeg har aldrig brugt al pladsen. Så hvis jeg skal give dig min umiddelbare anbefaling, så tror jeg jeg ville vælge 16 GB. Der er sikkert andre her der er unenige 🙂

 2. Hej
  Jeg har i øjeblikket en HTC desire HD, men min far har ved en fejl købt 2 iPhone 4s’er. Så jeg er blevet tilbudt at købe den ene. Vil det betale sig at skifte mobil. Kan godt lide htc’en, men en 4s’er ville også være dejligt.
  Hilsen Andreas

  1. Hej Andreas,
   Om det kan “betale sig” vil nok altid være en smule subjektivt, alt efter hvad du bruger din smartphone til osv., men objektivt set er der ingen tvivl om iPhone 4S er en bedre mobil end Desire HD – i hvert fald i min optik. Hvis jeg personligt skulle vælge, ville jeg helt klart foretrække 4S’eren.

   Prøv evt. at tjek specifikationer på begge telefoner..

 3. Hej.

  Jeg tænker på at købe en Iphone, men jeg rejser rigtig meget i udlandet i længere tid af gangen og skal have mulighed for at putte udenlandske simkort i.
  Tror du den er “åben” til andre kort når man køber den ved feks M1.??

  VH Tanja

  1. Hey Tanja,

   Om iPhonen er låst eller ej, afhænger af aftalen der medfølger. Giver du ikke fuld pris for mobilen ved køb, er det meget ofte fordi der medfølger abonnement, hvilket gør den IKKE kan bruges med andre teleselskaber i minimumsperioden på 6 mdr.

 4. Hej min mor får snart en iphone 4s… men problemet er bare at jeg også vil have en men jeg har allerede en htc wildfire s jeg har spurgt min far mange gange også min mor men de sagde at jeg må vente hvis ikke må jeg selv spare op til en…. Men hvad skal jeg gøre med den gamle jeg kan jo ikke have 2 mobiler det vil være for dumt ikke….. håber i svarer….. ps: Hvis jeg skal så hvilken skal jeg tage iphone 4 eller 4s……:) 🙂 <3<3

 5. Hej.
  Jeg er døv og vil købe en smartphone og tankerne lå hidtil på iPhone 4s, men da jeg lige ville tjekke anmeldelserne faldt jeg over den her, hvor i skriver at tasteturet i telefonen er “ret irriterende” og da jeg er døv, skriver jeg rigtig mange sms’er. Det er så noget der betyder meget for mig, udover hastighed og kamera, så har overvejet en Samsung Galaxy S II efter at have læst jeres anmeldelse af den også.
  Har læst kommentarerne til anmeldelsen af Samsungen og der skriver “Redaktør” at iPhone 4 fungerer til sms’er:
  Efter min mening, så har iPhone 4 det der flydende over sig. Den følelse at det bare fungerer. Skærmen er ikke for stor, processoren er rigelig hurtig, god grafik, fremragende display og basale ting som at skrive SMS’er osv – ja, det fungerer bare som det skal.

  Det jeg søger er: (med mulig vinder i ())
  1. Godt tastetur til fremtidig skrivning af MANGE sms’er (Galaxy S II)
  2. Hurtig/ingen respons tid (Galaxy S II/iPhone 4s)
  3. En følelse af at det hele virker, gives dog måske auto. af punkt 2. (iPhone 4)
  4. Et godt app marked med gode muligheder for at finde fede funktionelle tilføjelser og en telefon med mange hardware funktioner (iPhone 4s m. apple market?)
  5. Et godt kamera (Galaxy S II?, bryder mig ikke om at iPhone 4s ikke har autofokus i videooptagelser med afstande)

  Bedømmelserne af vinderen af hvert punkt er givet ud fra jeres anmeldelser.
  Hvilken telefon ville være det bedste valg for mig?
  Samsung Galaxy S II eller iPhone 4s (eller en helt tredje), udfra hvad jeg søger?
  Håber i kan hjælpe og at i bærer over med den lange post!

  Mvh Aleksander

 6. Jeg har en iPhone 4, jeg kan stemmestyre opkald fra kontakter med Jabra Extreme2 på dansk og får dansk kvittering. Findes der en APP der kan overstyre Jabra’ens engelske stemmestyring ved opkald udefra af personer der er registreret i telefonens Kontakter?

 7. Hej!
  Jeg fylder 14 lige om hjørnet, og skal selvfølgelig have en iPhone. Lige nu har jeg en Sony Ericsson xperia x10 og x10 mini pro. Da jeg selv skal bruge egne penge på iPhone ville jeg høre om det ville betale sig at købe en 4s istedet for en 4. Jeg læser godt den er forbedret, men kan det betale sig hvis man alligevel skrifter mobil ca. hvert år?

  VH Sara

 8. @Sara – I en alder af 14 år = ingen fast indkomst?! …Vil jeg aldrig anbefale mobiler over 2000kr – især ikke hvis de skifter allerede efter 1 år!
  Så til dit spørgsmål – om det kan betale sig at købe iPhone 4s(eller iphone generelt), hvis man alligevel skifter efter 1 år – NEJ ..kort og godt

 9. @Aleksander
  Måske du alleredehar valgt og købt din smartphone.

  Men jeg tænkte på – Når du nu er døv, så skal du alligevel ikke have den oppe ved øret og derfor vil størrelsen ikke blive et problem på samme måde, som for dem der skal holde den op til øret.
  Du forlader dig jo udelukkende på dit syn, så jeg tænkte at du måske skulle gå efter en med stor skærm?!
  HTC og Samsung har har nogle nye smartphones, med ret store og gode skærme og det var umiddelbart min tanke, at det ville være den bedste læsning

 10. Citat:

  Hey Tanja,
  Om iPhonen er låst eller ej, afhænger af aftalen der medfølger. Giver du ikke fuld pris for mobilen ved køb, er det meget ofte fordi der medfølger abonnement, hvilket gør den IKKE kan bruges med andre teleselskaber i minimumsperioden på 6 mdr.

  Citat slut.

  Jeg har ved 3 forskellige selskaber oplevet at den ikke er låst. Man skal bare oplyse imei nummeret til udbyderen (eller apple selv) Og så unlockes iphonen gennem en lille opdatering efter 4-5 dage.

  Når det er sagt så synes jeg at selve anmeldelsen var fyldestgørende. Desværre virker det til at anmelder er en daglig bruger af android, og det smitter desværre af på anmeldelsen. Jeg er selv bruger af iphone i det daglige. Jeg tester i ny og næ android telefoner for at følge udviklingen men der er nogle synspunkter som jeg ikke helt kan være enig i anmelder om.

  Tastaturet.

  Jeg har aldrig kunne bruge android tastaturet ordentligt, og føler ikke det er overlegent, derimod ser jeg det som to vidt forskellige produkter, som ikke tåler sammenligning. Det er lidt som at at sammenligne en skovl med en hækkesaks.

  En anden ting der undrer mig er følgende citat:

  Apple er som bekendt meget strikse med hvad man må og ikke må på deres telefon, og ofte kommer nye innovationer fra ideer som jailbreakere implementerede lang tid før Apple..

  Når man læser bruger betingelserne accepterer man at apple har fuld kontrol over hvad der “må ligge” på din iphone. Dette gøres af flere grunde. Den gode grund er at man som iphone ejer ikke ender med at hente en app der indeholder virus, spyware, malware etc. Det er for brugerens egen sikkerheds skyld! … Som udvikler skal man betale 1000 kr. mener jeg, og så får du lov til at udgive apps på appstore efter en godkendelse fra apple.
  Det eneste der er irriterende for os europæere mht. det lukkede system er at vi ikke selv kan bestemme om vi vil se grov vold, sexuelt materiale og andet der er farlige i amerikanske øjne. Men så igen… Jeg har aldrig haft behovet for at blive tilfredsstilt på den måde foran en 3,5″ skærm!

  Jeg kan forstå anmelders frustration over siri. Det at den ikke er på dansk, og STADIG ikke er kommet på dansk gør at man føler sig snydt, og fuldkommen overset.

  Det er super positivt at anmelder tager sig tid til at nævne hvor godt en Iphone kører sammen med en Mac. Selv er jeg blevet overrasket over hvor godt det kører med min macbook pro.

 11. Hej

  Jeg har købt en iPhone 4 fra en som har købt den i USA for 1 år siden, er den låst for altid, hvad kan jeg gøre, teknisk er jeg et problem
  Mvh Lars

 12. Hej

  Jeg skal til at købe en iphone 4s, men jeg ved ikke om jeg skal købe den i hvid eller sort….

 13. iPhone er en ok mobil, hvis man passer på den.
  Jeg har haft min i 2måneder nu, der er lomme ridser, men det er noget jeg kan leve med, men min pointe er at hvis du passer på den kan den sikkert overleve i 2 – 3 år (:

 14. Jeg er meget i tvivl; skal jeg købe iPhone 4s eller Samsung Galaxy SIII?
  Jeg sætter pris på godt kamera og god og hurtig manøvrering på internettet :o)

 15. Hej, jeg står i en meget svær beslutning. Jeg har hørt en masse bøvl med iphones? At batteriet går i stykker og når den bliver varm kan man ikke tænde den igen, og en masse andet! jeg ville bare høre hvilken telefon der er bedst en Iphone 4s eller sony xperia s?? Skal nemlig have ny:D

 16. hej alle I der ved en masse om smartphones. jeg er 60+ og har besluttet at jeg skal have min første smartphone. men glæder mig men er også lidt nervøs for om jeg nu kan finde ud af at bruge den 🙂 hvilken model vil I anbefale mig at købe? påforhånd TAK

  1. Hej Tove,

   Mange siger Apples smartphones (iPhone) er de nemmeste at gå til. Der kan også argumenteres for at deres store succes netop skyldes brugervenlighed, så hvis jeg skulle anbefale en smartphone med en meget intuitiv brugerflade, ville jeg nok sige iPhone. Det er dog ikke den billigste af slagsen…

   Held og lykke med valget og du er selvfølgelig velkommen til at spørge igen.

 17. tak for svaret – jeg har efterhånden hørt det samme råd fra mange andre så nu tror jeg at jeg er ved at være klar til det store spring – glæder mig 🙂

 18. Hej.
  Jeg er også +60 og jeg skal også ha min første smartphone og helst i dag!
  Jeg skal rejse med rygsæk i et par måneder og vil gerne kunne lægge nogle bøger ind – både lyd og E-bog. Desuden vil jeg også gerne kunne tage nogle gode billeder.
  Jeg vil selvfølgelig også gerne kunne både skrive og ringe med den!!
  Jeg har set på både iPhone4S og HTC one X.
  Er der andre interessante?
  Jeg er virkelig på bar bund for der er langt fra disse telefoner til min nuværende almindelige Sony Ericcson og er det overhovedet til at finde ud af.
  Med venlig hilsen
  Aase

  1. Hej Aase,

   De krav du nævner kan både 4S og One X uden problemer. Som førnævnt, vil jeg stadig anbefale 4S, da iOS (styresystemet) er utroligt intuitivt og nemt at gå til. Det vil være det nemmeste at “lære”, hvis man kan tale om det.

   Du spørger om der er andre interessant, efter at have nævnt 2 af markedets flagskibsmodeller p.t. og jeg vil derfor henlede opmærksomheden på Samsung Galaxy S 3.

   Jeg tror ikke du skal være så nervøs for om du kan finde ud af det. Det er ikke så svært – og får du problemer, er du velkommen til at komme tilbage og spørge her.

 19. Til Tove og Aase
  Allerførst, hvor er i friske sådan at gide sætte jer ind i den slags frem for blot at købe en telefon for så bagefter at finde ud af at den måske var lidt for svær at finde ud af.
  Jeg har i mange år KUN været til Sony E, men fik så tilbudt en iPhone 4 på mit arbejde, og tænkte – ok lad mig da bare prøve for at se hvad det er alle er så vilde med ved dem.
  Efter blot 1 døgn var jeg blevet omvendt – de sidste mange Sony E telefoner vi har haft i familien har jeg kunnet finde rundt i fra dag 1 uden brug af manual idet jeg kendte dem – men da min datter fik en Sony E med android blev jeg banket tilbage til starten af mit mobil liv – måtte have fat i manual igen og igen til stor frustration når man plejer at kunne det der.
  Dette har jeg ikke oplevet med iPhone – den er så nem at finde ud af, tingene er ikke gemt alle mulige steder som kræver en super hukommelse for at finde dem – det meste ligger lige til højre ben, så jeg kan igen klare mig uden manual, med mindre jeg vil et eller andet særligt som iPhone kan som jeg ikke tidligere har prøvet 🙂
  Så jeg vil ABSOLUT anbefale jer begge at vælge iphone.
  Jeg er selv 48
  Mvh Helle

 20. Jeg påtænker at købe en smartphone for første gang. Er plus 40. Vakler imellem iphone 4s – galaxy s 2 el. 3 .
  Primært behov : Brugervenlighed – god sms/mms funktion og ikke mindst et godt kamera /video. Mvh Annette

  1. Hej Annette,

   Prøv at tag et kig på ovenstående kommentarer – de omhandler det samme du spørger om 😉
   Kort sagt vil iphone 4s være et glimrende valg set ud fra dine kriterier.

 21. Jeg mangler en hurtig og stabil telefon, der samtidig er en god “musikmobil”. Jeg er blevet opfordret til at vælge mellem HTC One X, Samsung Galaxy S3, iphone 4s eller sony experia s – er der nogen, der kan råde og vejlede mig her ?

  1. Hej Liane,

   Dem du nævner håndterer alle musik ganske udmærket, både hvad angår håndtering af selve filerne samt den lyd der kommer ud af hhv. telefonernes højtalere eller hovedtelefoner du tilslutter.

   iPhones har den fordel at du kan administrere lydfilerne i iTunes på computeren. Det hænger ganske godt sammen. Det jeg prøver at sige er, at alle 4 nævnte (specielt de første 3) er toppen af poppen og du bør derfor ikke vælge den ene fremfor den anden blot på basis af evnen til at afspille musik 🙂

 22. til rette vedkommende

  er det muligt at overføre telefon nr. fra den en 4s til en 4 uden at skulle skrive det hele om i hånden evt. ved hjælp af bluetooth ?????????????

  stig

  1. Jo flere spørgsmålstegn, so hurtigere svar. Almen viden.

   Hvis du mener telefonnumre skal du bare overføre den backup iTunes kan lave, til den anden telefon. Der kan du vælge hvad du ønsker at tage backup af.

   Hvis du mener dit eget nummer, er det vel blot at flytte simkortet? Så længe mobilerne ikke er bundet af diverse udbydere.

 23. Hej

  Jeg har en samsung galaxy s 2 nu, men har tænkt på at købe en iphone 4 eller 4s. Skal jeg beholde min samsung eller prøve iphone???

 24. Nokia 808/900 eller iPhone 4s eller Samsung Galaxy S3?
  Jeg er på udkig efter en telefon med godt kamera (som skal være makker til mit spejlreflekskamera) og som kan sende sms/mms og naturligvis være telefon. Alt det andet “smarte” bruger jeg kun i min arbejdstelefon. Efter arbejde vil jeg gerne have fri.
  Så vidt jeg kan læse mig til har du ikke kigget på Nokias påståede fabelagtige kameratelefoner. Er der noget om dem? Eller skal jeg bare falde til Apple-patten og købe en 4s? Har endnu ikke fundet en forhandler hvor jeg må låne en håndfuld telefoner og afprøve kameraerne. Du kender måske en?

  Den gammeldags på 34…

 25. Hej.
  Jeg er en pige på 11 år. Jeg har lige fået en håndfuld penge & Tænkte iphone Må jeg ha. Er bare i usikker på om jeg skal købe iphone 4 eller 4s Skal Mest bruge den til app’s Sms’er & opkald self (: Håber i vil svare

  Vh Anja

  1. Hej Anja,

   Hvis du ikke går synderligt meget op i at det skal være toppen af poppen, vil jeg næsten sige du kan nøjes med iPhone 4 – især nu hvor du ikke, går jeg ud fra, har haft iPhone før. Et lille fif, skal du have med på vejen: Nu hvor iPhone 5 kommer til landet sidst på måneden, vil teleselskaberne sætte priserne ned på de tidligere modeller, så hvis du vil spare lidt penge ville jeg vente lidt med købet.

   Held og lykke 🙂

 26. Hej

  Jeg vil gerne købe IPhone 4 eller 4s. Hvad er forskellen?

  Er det okay hvis jeg køber lidt brugt iphone på DBA.dk eller er det bedste at købe ny en?

  Hvor mange billeder og hvor længe video kan tage den bedste? /ud af de to iphone/

  venlig hilsen

  Ulzii

 27. En iPhone 4s er bestemt et godt valg – de kan købes brugt med garanti i dag!

  Da man ikke sælger dem i butikker mere, vil man med stor sandsynlighed skulle ud og have den brugt.

Skriv et svar