Sony Ericsson Aino

Anmeldelse

Sony Ericsson Aino anmeldelse

Elektronikgiganten Sony Ericsson er velkendt for deres mobilkameraer til deres mange high-end mobiltelefoner, samt deres fokus på lyd, da de nærmest altid hovere helt i toppen af skalaen og det er tydeligt Sony Ericsson har fundet deres niche i markedet. Stort set alle deres mobiler bliver et hit kort efter lancering og det er heller ikke så mærkeligt når man tager et kig på både æstetikken i deres mobiler, og ikke mindst på produkternes specifikationer. SEs nye skud på stammen, er deres ”Aino” mobiltelefon, som igen udmærker sig specielt på media-fronten. Med denne mobil i hånden, har du alt hvad du skal bruge af teknologisk issenkræm. Mobilen er ganske enkelt et mediehus i sig selv, så har du hang til fede gadgets og tech-gear, så kan telefonen bestemt anbefales.

Aino telefonen kombinerer Sony Ericsson’s talent indenfor lyd og billede (kamera), og de to aspekter styres ved hjælp af en knivskarp og stor 3 tommer touchskærm, hvilken liver op, når det ”almindelige” tastatur lukkes i. Den leveres ligeledes med capacitive touchskærm (hvilket er bedre end typen resistive).

Som nævnt indledningsvis, er S/E specielt kendt for deres fremskridt indenfor lyd og billede, og det kommer da også til live i denne model. Telefonen er nemlig udstyret med et gigantisk 8,1 megapixel kamera, som er utrolig nemt betjent ved hjælp af den responsive touchskærm. Selve opbygningen af telefonen, er i øvrigt utrolig intuitivt lavet, med meget brugervenlig og enkel navigering, samt logisk placerede knapper på siden, til volumen, zoom ind/ud etc.

Kamara / billed

Tager du billeder, er der naturligvis god mulighed for at se dem på Ainos egen skærm, men billederne tager sig ligeledes fremragende ud på det store lærred. Det kan anbefales at lægge billederne over på computeren, så man rigtig kan se billedkvaliteten mobiltelefonen er i stand til at producere! I samme åndedrag er det værd at nævne, at du har mulighed for at lægge billederne direkte op på, f.eks., din Flickr konto, så hele verden kan følge med på et øjeblik.

Kameraet kommer med ekstrafunktioner som kraftig LED blitz (til oplysning af mørke omgivelser) og ansigtsgenkendelsessystem (smart hvis man fotograferer personer).

Funktioner

Med Aino får du en bred vifte af fede funktioner, som bl.a. inkluderer mulighed for at overføre filer til og fra din computer ved hjælp af trådløst internet (WiFi) eller ved brug af mobilens Media Go teknologi. Sony Ericsson har haft din computer i tankerne i fremstillingen af denne mobil, så det er nemt for de to at arbejde sammen. Media Go applikationen gør det nemt for dig at overføre filer til og fra, med en enkel ”træk og slip” funktion. Mobilen har ligeledes et filkonverteringsprogram, så filerne altid er kompatible med dit elektroniske udstyr i hjemmet eller på arbejde.

Musik og lydkvaliteten er i top og det, hvad enten du benytter højtalererne eller hovedtelefoner. Som kendt fra Sony Ericsson Walkman telefoner, præsenteres musik i et sejt interface, som ligeledes gør det nemt at navigere rundt i din musiksamling. Aino har desuden mulighed for at connecte med andre trådløse enheder, f.eks. din Playstation 3 (PS3).

Mobilen er ydermere udstyret med applikationer som Facebook, Vejret, YouTube og GPS navigation. Du har også mulighed for diverse temaer og ændre fede tilpasninger.

Design

Aino er lavet er et fedt strømlinet design og et blankt finish og er desuden en tynd mobil, så der er plads til den, selv i skjortelommen. Den vejer ikke ret meget og er, i det hele taget, præsentabel nok til at have liggende fremme på skrivebordet. Mobilen fås i sort og hvid.

Konklusion for Sony Ericsson Aino

Aino er et fantastisk mobil til dem som elsker gadgets og som ønsker deres mobiltelefon skal kunne mere end bare at ringe og skrive beskeder. Den er fyldt til randen med fede applikationer, et af de bedste mobilkameraer på markedet (8,1 megapixel) samt stor 3 tommer capacitive touchskærm. Du får ligeledes kanon lyd, både ud af de inkorporerede højtalere, men også via hovedtelefoner. Et rigtig godt bud på en ny touch mobil!

Specifikationer

Specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100

Relateret artikel: Læs CNET’s anmeldelse af Sony Ericsson Aino

Størrelse
Dimensions 104 x 50 x 15.5 mm
Weight 134 g

Skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 240 x 432 pixels, 3.0 inches
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Limited touchscreen functionality

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, AAC ringtones
Speakerphone Yes, with stereo speakers

Hukommelse
Phonebook 1000 x 20 fields, Photo call
Call records 30 received, dialed and missed calls
Internal 55 MB
Card slot microSD, up to 32GB, 8GB included, buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0

Kamera
Primary 8.1 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash

Funktioner
Touch focus, geo-tagging, face detection, video stabilizer, videocalling
Video VGA@30fps
Secondary No
Features Messaging SMS (threaded view), MMS, Email
Browser WAP 2.0/HTML (NetFront 3.5), RSS reader
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes, incl. motion-based + downloadable
Colors Obsidian Black, Luminous White
GPS Yes, with A-GPS support; Wayfinder Navigator
Java Yes, MIDP 2.0
– Remote play for Playstation 3
– MP3/AAC/MP4 player
– Google Maps
– Picture editor/blogging
– YouTube & Facebook applications
– Organizer
– Voice memo
– SensMe
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Po 1000 mAh
Stand-by Up to 380 timer (2G) / Up to 367 timer (3G)
Talk time Up to 13 timer (2G) / Up to 4 timer 30 min (3G)
Music play Up to 31 timer

Video

Video


12 tanker om “Sony Ericsson Aino”

 1. nogen der har erfaringer med denne tlf? jeg skal have ny mobil og overvejer om det skal være w595 eller denne

 2. Super god telefon, den har en usædvanlig stor skærm og den fungere godt … I starten skal man lige vænne sig til at den er meget tung at have i hånden. Godt kamera, gode funktioner .. Super telefon !

 3. hej jeg må ikk købe denne tlf få min mor og far med jeg plager og plager men jeg må ikk men jeg gør det snat

 4. Overvejer også denne telefon men, tænkte på om der er nogen der har efearing med den og ved hvad der er dårligt ved den?
  Der er altid noget på en telefon man er utilfreds med 🙂

  – Ida

 5. hej har selv sodan en fon og det er en oki tilefon men ak vis din bord oplader går i stykker kan man ikke købe en ny så pas på den ja det var bare det jeg ville sige
  p.s vis der er en som ved hvor man kan købe den bord oplader så skri lige for har søget alle steder næsten

 6. Er det en go’ telefon?
  Er der også tastatur på særmen når man klapper den ned? (hvis man vil sende en sms?)
  Er der noget man skal være specielt opmærksom på? Noget dårligt ved telefonen?
  Overvejer meget at købe den:)

 7. denne mobil fejler ikke noget overhoved , det er en super god telefon .. men der er ikke tastatur på skærmen hvis du klapper den ned .. det eneste sted der er touch ved denne mobil er når den er klappet sammen ..
  hm noget man skal være specielt opmærksom på .. nej det synes jeg sku ikke der. altså jeg har haft denne mobil i lidt over 1½ år og jeg er stadig ganske tilfreds med den, hvis der skulle laves noget om på den skulle det da være at den havde noget mere touch 🙂

  hvad angår prisen ved jeg det faktisk ikke jeg gav 15oo for den, den gang jeg købte den 🙂

Skriv et svar