Telenors kunder kan betale apps over mobilregningen

På Mobile Asia-konferencen i Hong Kong har Telenor netop løftet sløret for en aftale de har indgået med Google, der i fremtiden vil gøre det muligt for Telenors kunder at købe applikationer i Android Market over deres telefonregning, frem for at foretage betalingen med kreditkort via. Google Checkout eller PayPal.

“Aftalen mellem Google og Telenor er endnu en styrkelse af Android-økosystemet. For os er det afgørende, at aftalen giver millioner af Telenor-kunder lettere adgang til mobilt kvalitetsindhold og fleksible betalingsløsninger.”

– Jon Fredrik Baksaas, præsident og CEO for Telenor

Undersøgelser har vist at 70% af telebranchens kunder foretrækker at kunne betale over telefonregningen, men det er dog ikke den eneste fordel der vil komme ud af denne aftale. Foruden at kunne betale apps over regningen, så har Telenor i sinde at designe en specifik Android Market forside, hvor bl.a. apps anbefalet af Telenor vil være at finde der har relevans for det land man befinder sig i (f.eks. apps for lokale nyhedsstationer osv.). Omkring 50 apps vil være synlige på Telenors Android Market-forside.

Aftalen omfatter alle 11 lande hvor Telenor driver televirksomhed, og de lægger ud med at gøre det tilgængeligt i Danmark, Sverige, Ungarn, Malaysia og Thailand i første kvartal af 2012. Senere vil Norge (som er Telenors hjemland), Indien, Bangladesh, Serbien og Montenegro får adgang senere i 2012.

I Danmark vil omkring 200.000 mennesker få glæde af Telenors aftale ud af Telenors 1.8 mio. kunder i landet. På verdensplan har Telenor over 200 mio. kunder inder for telebranchen, dog ikke nødvendigvis mobilkunder.

Kilde: Pressemeddelelse fra Telenor

Skriv et svar