Spil Playstation spil på din Android

PSX Playstation

Emulatorer er programmer der forsøger at efterligne operativsystemet på andre enheder i et forsøg på at få programmer til at køre på en anden enhed end det de oprindeligt er beregnet til.

PSX4Droid er en Playstation 1 emulator, og den kan nu skaffes for $6 på Android Marketplace. Derefter skal du skaffe dig nogle ROM-filer (ROM er en måde at definere en fil der repræsenterer et spil fra en konsol) for de forskellige spil du vil spille og lægge dem på din telefon. Der er allerede udgivet flere videoer der demonstrerer at spillene kører flydende, ihvertfald på nyere Android-modeller, så hvis du har forstand på at anskaffe dig ROM-filer til en Playstation kan du nu nyde gode gamle Playstation spil på din Android.

Der har tidligere været forskellige emulatorer til Smartphones. Bl.a. har jailbreakede iPhones haft en Gameboy-emulator tilgængelig længe der gør det muligt at spille gode gamle klassikere som Super Mario Land 2, Warioland, Kirby’s Dream World og Pokemon på din iPhone.

Som skribent vil jeg dog gøre opmærksom på at touchscreen jeg har prøvet ovenstående Gameboy-emulator, og at touchscreen gamepads ofte virker langt mindre effektivt end en rigtig controller, hvilket gør det meget svært at styre nogle spil ordentligt. Jeg vil derfor personligt kun anbefale at du spiller spil som ikke kræver du styrer dem “live”, men hvor du i stedet kan foretage valg i menuer som i videoen linket længere oppe.

Kilde: TalkAndroid

Skriv et svar