Samsungs Super AMOLED Plus skærme forbedrer pixeltætheden endnu mere

AMOLED skærm

Da Googles Nexus One, produceret af HTC, udkom, så stod det straks klart for mange at Super AMOLED skærmen faktisk var af bedre kvalitet end tidligere AMOLED modeller. Det viste sig at Samsung (der producerer AMOLED-skærmene til HTC) havde valgt at gøre størrelsen på grønne pixels mindre, da det menneskelige øje har let ved at se forskel på grøn og andre farver, hvilket resulterede i en langt flottere skærmoplevelse.

Årsagen til at dette er muligt er at AMOLED-skærme, i modsætning til andre skærme, benytter en særlig teknologi hvor de har forskellige pixels til de tre grundfarver i en computer (RGB – Rød, Grøn og Blå), og individuelle pixels (såkaldte subpixels) kan derfor modificeres individuelt.

Nu har Samsung taget næste skridt videre og vil snart begynde at sende telefoner med Super AMOLED Plus skærme ud. Disse skærme har udover de grønne pixels også nedsat størrelsen på de røde og blå pixels, så man i alt går fra 8 til 12 subpixels, en forbedring på 50%.

Super AMOLED Plus skærme er foreløbigt kun annonceret til Samsung Galaxy II S og Samsung Infuse 4G (AT&T i Amerika). Men med den super gode skærmkvalitet disse AMOLED-skærme har glæder vi os til at se dem i aktion.

Skriv et svar