Rygte: Salg af Nokia til Samsung

Lad mig, for god ordens skyld, understrege at der er tale om et rygte. Man skal altid tage rygter som dette med et gran salt, da størrelsesordnen på sådan et salg ville kunne ryste hele mobilmarkedet. Nokia har mistet markedsandele de sidste par år, men de er stadig en af verdens største mobilproducenter.

Rygtet går på at Finlands største eksportvirksomhed, Nokia, er ved at gøre sig klar til et opkøb af asiatiske Samsung. Det har imidlertid ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Samsung eller Nokia, da holdningen fra begge selskaber er at man ikke kommenterer på rygter.

Vi berettede tidligere om et andet rygte, som gik på at Microsoft angiveligt ville købe Nokias mobilafdeling, og nu går rygtet så på Samsung. Hvad man kan udlede af de mange salgsrygter der omsværmer Nokia for tiden, må være op til den enkelte, men spændende læsning er det, ikke desto mindre.

Der har desuden været knas i topledelsen hos Nokia den seneste tid, hvor deres senest ansatte topchef, Rich Green, som var teknologisk chef, har forladt hans stilling på grund af personlige årsager. Det forlyder at Green tager orlov mindst året ud, men ifølge finske Helsingin Sanomat skal selskabet ikke regne med at se ham igen. At Green pakker sine ting og forlader virksomheden, skulle angiveligt skyldes uenighed omkring MeeGo, som Nokia siden hen har droppet til fordel for Microsoft og deres Windows Phone operativsystem.

Hvorvidt Nokia bliver solgt til Samsung er stadig uvist. En ting er dog sikker, og det er at Nokia snart skal have gang i hjulene igen. For ganske få år siden sad den Finske mobilgigant på over 40 pct. af mobilmarkedet. Det er nu skrumpet til 25 pct. og intet tyder pt. på at det vender inden for den nærmeste fremtid.

Tror du Nokia bliver solgt? Hvis ja – til hvem?

1 tanke om “Rygte: Salg af Nokia til Samsung”

Skriv et svar