Retten afgør at Samsung skal betale Apple 1 mia. dollars

Retsag

Apple og Samsung kører stadigvæk mange retsager mod hinanden verden over – men nu har Apple netop vundet en stor sag i USA, hvor en domstol i Californien har dømt til Apples fordel.

Juryen har efter 3 dages votering i fællesskab afgjort at Samsung har kopieret Apple samt overtrådt en del af deres patenter. Samsung skal derfor betale Apple $1.051.855.000, hvilket svarer til 6,25 mia. danske kroner. Afgørelsen faldt hurtigere end forventet, da man ellers havde spået at der skulle gå over en uge før juryen kom til enighed. Og selvom Samsung har tænkt sig at appelere dele af dommen, så er det ikke sandsynligt at det vil have den store indflydelse eller komme til et andet udfald.

Værre endnu vil der d. 20. september komme en høring omkring om Samsungs produkter, og om salget af disse kan tvinges stoppet indtil appelen er overstået. Samsungs kvaler er derfor langt fra overstået. Apple skal i den omgang indgi deres begrundelse senest d. 29. august. Samsung har derefter to uger til at besvare dette, hvor Apple derefter har to dage til at give deres afgørende svar.

Selvom beløbet er langt mindre end det Apple oprindeligt havde sagsøgt Samsung for (2.75 mia. dollars), så betegner Apple afgørelsen som en kæmpe sejr, og fastholder at retsagerne ikke kun handler om end patenter og penge, men om værdier, hvor Apple værdsætter innovation og originalitet.

Samsung udtaler i modsætning til Apple at dagens afgørelse ikke skal ses som en sejr for Apple, men derimod som et tab for den amerikanske forbruger. De mener at afgørelsen vil lede til mindre valgmuligheder, mindre innovation, og potentielt højere priser, og mener samtidigt at det er ærgeligt at Apple har formået at manipulere den amerikanske patentlov til at give dem monopol over “rektankler med runde hjørner”. Der understreger samtidigt at det ikke er det sidste man har hørt til Samsung i denne sag, og at mange andre sager verden over venter på at blive afgjort.

Skriv et svar