Nvidia offentliggør Tegra 4 og Project SHIELD: ny Android gaming-konsol

Nvidia har med sin Tegra-serie af mobile processorer gjort et stort indtryk på smartphone og tabletmarkedet. Deres seneste quad-core monster, Tegra 3, har været en stor succes i mange telefoner, og nu er Nvidia så klar med efterfølgeren.

Tegra 4 er nu blevet annonceret ved CES, og der er tale om et GPU-monster med høje egenskaber inden for grafikafvikling, som nu engang er Nvidias speciale. I forhold til Tegra 3 så beholder Tegra 4 sin 4-plus-1 opsætning af CPU kerner, dvs. at der stadigvæk er tale om en quad-core CPU, plus den 5. svagstrømskerne der bl.a. benyttes når telefonen er i dvale og hjælper med at spare på strømmen. I denne omgang er det fire stks. Cortex-A15 kerner, nogen af de hurtigste CPU kerner på markedet. Tegra 4 bliver dermed den første quad-core A15 CPU i verden.

Hvor der derimod er sket store fremskridt er på grafikafviklingen. Hvor Tegra 3 sad med 12 GPU-kerner, har Tegra 4 hele 72 af slagsen, seks gange så mange, hvilket også gerne skulle give seks gange så meget ydelse som Tegra 3 på grafikfronten. Nvidia hævder at Tegra 4 benytter op til 45% mindre strøm end Tegra 3 i forbindelse med normalt brug, og giver op til 14 timers HD videoafspilning på en enhed med et gennemsnitligt batteri. Der er også fuld LTE-understøttelse med en ny chip i Tegra 4 til håndtering af bredbåndssignaler. Sidst men ikke mindst har Nvidia givet Tegra 4 en ny DSP (Digital Signal Processor) til billedhåndtering, bl.a. af fotografier. Kvaliteten på et godt fotografi eller en god videooptagelse – samt hvor hurtigt man kan tage billeder efter hinanden – kræver ikke kun et godt kamera, men også en god DSP der bruges.

Første Tegra 4 enhed bliver… en ny gamingkonsol

Nvidia har bestemt ikke planlagt at spilde tiden med at få Tegra 4 på markedet, og har i den forbindelse annonceret Project SHIELD, som er en ny Android-gaming konsol fra chipsgiganten.

I bund og grund er Shield en gamingcontroller med en lille skærm tilføjet. Selvom kontrolleren stadigvæk er under udvikling lover Nvidia dog at den vil kunne levere op til 38 timers spilletid på en fuld opladning. Skærmen er en 720p HD-skærm med en dpi på 294, og Shield har indbygget Wi-Fi til download og streaming af medier.

Og skulle spiludvalget på Android ikke være nok, så kan Shield ved hjælp Nvidias GeForce Experience software streame dine PC spil fra din PC til Shield, så du kan spille fra din PC overalt i huset via dit trådløse netværk.

Nvidia melder at Shield lander i andet kvartal af 2013.

 

Project Shield
Tegra 4

Skriv et svar