Nokias plan: Symbian skal være ude i 2013

Efter det mere eller mindre famøse skift i Nokia til Windows Phone 7 (et skift der var motiveret af en ordentlig spand penge fra Microsoft) har firmaet nu klarlagt sine planer for hvordan fremtiden ser ud, og det bliver umiddelbart en fremtid uden Symbian, firmaets eget operativsystem til mobiltelefoner.

Firmaet producerer på nuværende tidspunkt stadigvæk Symbian-telefoner da firmaets skift til Windows Phone 7 stadigvæk er i sit babystadie (bl.a. da Windows Phone 7 har nogle særlige hardwarekrav), men firmaet har nu offentliggjort deres salgsplan for de næste par år, og de viser at i 2013 skal Windows Phone komplet have overtaget Symbian plads.

Skiftet er som vist dog ikke planlagt til at ske lige med det samme, og derfor vil firmaet fortsat sælge Symbian-telefoner et stykke tid endnu og presse lidt mere ud af platformen.

Nokia forventer desuden at firmaets salg af smartphones vil udgøre en større procentdel af deres samlede telefonsalg. Firmaet holder dog fast på at de fortsat vil sælge featurephones til den tid.

Kilde: Nokia (advarsel: PDF fil)

Skriv et svar