Nokia siger nej til Android, ja til MeeGo

MeeGo

Googles operativsystem Android er et linuxbaseret system. Nokia er meget interesseret i at benytte et linux-system i deres mobiltelefoner.

Desværre betyder dette ikke at Nokia har tænkt sig at benytte Android. Dette udtaler Anssi Vanjoki, leder af Nokia’s nye Mobile Solutions unit. I stedet vil Nokia benytte det nye linux-baserede MeeGo operativsystem til fremtidige telefoner, et system de har udviklet i samarbejde med Intel, og som blev annonceret i februar, tidligere i år.

Nokia udtalte for 2 uger siden at deres salg og overskud ville være lavere i andet kvartal af 2010 pga. øget konkurrence, bl.a. pga. at telefongiganten har været langsom til at udvikle smartphones, hvilket der ellers er blevet satset stort på hos deres konkurrenter.

I et forsøg på at komme efter sine konkurrenter vil Nokia senere på året lancere deres N8 Smartphone, den første af deres telefoner der vil benytte det nye Symbian^3 operativsystem, og forventer at det første produkt med MeeGo vil være på markedet omkring årsskiftet.

Vanjoki udtalte, at Nokia forventer at kunne skabe mere værdi i sine produkter ved selv at designe både hardware og software, hvilket er årsagen til at Nokia ikke ønsker at benytte Android i deres produkter. Vanjoki forventer at grundet udviklingen for Smartphones til at kunne mere og mere, der langsomt bringer dem over i afdelingen for tablet-computere (f.eks. iPad), og MeeGo vil være en værdifuld faktor for Nokia i dette scenarie.

Kilde: Wall Street Journal

Skriv et svar