Keynote-event: iTunes 10 får socialt netværk

Fra Apples keynote-event i Yerba Buena-centeret, San Francisco

Det burde egentlig ikke komme som en overraskelse for nogen, men med alle de nye iPod modeller, inkl. den nye iPod Shuffle med klik-hjul (billede) eller den nye iPod Nano med multi-touch skærm (billede) at der kommer en ny version af iTunes.

iTunes versionsnummeret fylder nu rundt, med version 10, og for at fejre dette har Apple valgt at iTunes skal have sit eget sociale netværk, ved navnet Ping.

Fra præsentationen minder Ping meget som en blanding af FaceBook, fansider på FaceBook, samt Twitter. Du har mulighed for at blive venner med folk, og på Ping vil du kunne se hvilken musik dine venner bl.a. køber, eller når dine venner skriver anmeldelser af produkter. Du har mulighed for at “følge” kunstnere osv. hvilket gør du kan følge med i bl.a. hvad der sker i Lady GaGa’s verden, og du har mulighed for at reklamere med din favoritmusik. Sidst men ikke mindst vil Ping fungere som en stor koncertdatabase der vil indeholder op imod 17.000 koncerter. Apple regner med at det nye netværk vil blive ekstremt populært, baseret på at der på bare 23 lande er 160 mio. iTunes brugere. Og hvad ville en social netværkstjeneste være uden fotografier?

Sidst men ikke mindst har iTunes 10 fået et nyt ikon. Forsvundet er det gamle ikon med CD’en på, og ind er det nye meget blå logo som kan ses til højre.

iTunes 10 vil snart være tilgængeligt. Apple reklamerer allerede med programmet på deres hjemmeside, men henviser til at vi til udgivelsesdatoen må klare os med iTunes 9.

Skriv et svar