iPhone og BlackBerry hacket i Pwn2Own konkurrencen

I disse dage forløber den årlige hackerkonkurrence Pwn2Own. Konkurrencen går i alt enkelthed ud på at hackere skal demonstrere et sikkerhedshul i et stykke software eller på en enhed, hvorefter de vinder en større pengesum ($10.000 eller over) samt enheder hacket er blevet demonstreret på. Bl.a. er browsere nogen af de ting der er blevet kørt på, hvor både Apples Safari og Microsofts Internet Explorer er blevet demonstreret hackede.

Nu er turen så kommet til mobiltelefoner hvor hackere både har demonstreret hacks på iPhone og BlackBerry.

iPhonen, kørende iOS 4.2.1, blev hacket af Charlie Miller, der tidligere har demonstreret andre iPhone hacks. Ved hjælp af en sikkerhedsfejl lykkedes det ham at bryde ind i telefonen ved at guide telefonens Safari-browser til en bestemt hjemmeside, hvor det lykkedes ham at få adgang til telefonens kontaktbog. Hacket blev demonstreret på en iPhone 4 som Miller dermed vandt sammen med de $15.000.

BlackBerry blev også sat på prøve på en BlackBerry Torch 9800, dog blev hacket udført af et hold på 3 personer. Ved igen at benytte en fejl i telefonens webbrowser lykkedes det holdet at få kontrol over telefonen. Holdet vandt $15.000 i alt, samt selve telefonen.

Android og Windows Phone 7 var i denne omgang heldige at undgå at blive hackede. Det var ellers meningen at Dell Venue Pro og Nexus S skulle have været hackede, men deltagerne der skulle hacke dem dukkede aldrig op (en af dem var Geohot som på nuværende tidspunkt har nok at se til med en retsag fra Sony over hans PlayStation 3 hack). Sikkerhedseksperten Jon Oberheide udtalte at han missede præmien på $15.000 efter at han rapporterede fejlen han arbejdede med til Google, da han ikke mente den ville kvalificere sig i konkurrencen.

På PC browsersiden kan det desuden nævnes at mens Internet Explorer og Safari er blevet hackede, så står Google Chrome og Mozille Firefox stadigvæk ubesejrede i år.

Skriv et svar