Intel giver specifikationer for de kommende Windows 8 tablets

På en konference i Beijing har chipproducenten Intel offentliggjort en stor mængde specifikationer for de Windows 8 tablets de vil komme frem med når systemet lander senere på året.

Intels planer er at deres tablets skal komme med følende specs som minimum:

  • 10″ skærm uden keyboard eller 11″ hybrid med fysisk keyboard
  • Intels Atom Z2760 dual-core processor med Hyper Threading så de kan fungere som Quad-Core processorer. Designet med høj ydelse i baghovedet.
  • Minimum 9 timers batterilevetid ved normalt brug samt 30 dages standby.
  • 3G og 4G data, samt Wi-Fi.
  • Wi-Fi Direct der tillader Wi-Fi enheder at forbinde direkte til hinanden uden at skulle bruge et trådløst  adgangspunkt/trådløs router.
  • Maximumvægt på 1½ pund (ca. 680 gram) og højest 9 mm tynd

Dette er kun den basiske funktionalitet. Intel lover derudover – afhængigt af tablet – bl.a. kryptering, trådløs billedoverførsel til TV og andre features der kan ses i billedet til sidst. Derudover er der Microsofts nye “connected standby”-princip der gør det muligt at være forbundet til internettet selv om en enhed (eller en computer) er på standby, og derved få opdateringer – uden at dette går ud over batterilevetiden.

Windows 8 kommer både i en x86 version og ARM-version, og mens iPad og Android tablets alle er ARM-tablets, så vil Intel stå for x86-tablets da deres chips henvender sig til denne platform. Hvor ARM-tablets sandsynligvis vil være billigere samt have længere batterilevetid, så vil x86 tablets være kompatible med alt nuværende Windows software, hvor ARM tablets skal have software specifikt skrevet til platformen. Andre producenter vil sandsynligvis forsøge sig med ARM-versionen af Windows 8 i stedet.Intels tablets skulle efter sigende komme på markedet i 2. kvartal af året da x86 versionen af Windows 8 er klar før ARM-versionen.

 

Skriv et svar