HTC Quattro: HTC’s nye 4-kerne tablet (inkl. specifikationer og billede)

HTC Logo

Man skal ellers love for at det vrimler om sig med afsløringer, spekulationer og offentliggørelser omkring HTC for tiden. Udover at hvad der muligvis bliver selskabets to første smartphones med quad-core CPU’er (processorer med fire kerner), hhv. HTC Edge og HTC Zeta er blevet afsløret, så er HTC Quattro blevet afsløret af firmaets CEO, Peter Chou, og ifølge hvad han siger bliver Quattro HTC’s første quad-core tablet med fire kerner til at drive enheden.

Quattro skal derfor tage kampen op med iPad 2 (og sandsynligvis også iPad 3, der gerne skulle være på trapperne snart), og kigger man på hardwaren alene ser det muligvis ud til at den er rustet til opgaven. Quattro kommer med følgende:

  • 10.1″ 1280 x 768 skærm i 16:9 format.
  • Quad-core Tegra 3 processor fra Nvidia (ikke mere info foreløbigt, men denne CPU skulle angiveligt være op til 5 gange så hurtig som forgængeren Tegra 2, der bl.a. kan findes i f.eks. LG Optimus 2X).
  • 1 GB RAM
  • 16 GB intern hukommelse (lyder umiddelbart lidt skuffende), op til 32 GB via. microSD
  • BlueTooth og 5 Ghz Wi-Fi
  • Under 9 mm tyk
  • 2 megapixel bagkamera og et 1.3 megapixel frontkamera. Selvom dette umiddelbart lyder skuffende, er kameraerne dog angiveligt stadigvæk i stand til at optage hhv. 1080p video (frontkamera: 720p).
  • Beats-lydsystem inkl. mikrofoner og højtalere (begge dele i flertal).
  • Kommer i hhv. Wi-Fi only og Wi-Fi + 3G versioner.

Selvom der bestemt er nogle skuffende stats i ovenstående hardware, så er denne tablet ikke prissat endnu. Dette tyder muligvis på at HTC planlægger at denne tablet skal sælges billigere end iPad. Amazons nye Kindle Fire tablet, der i Amerika koster i omegnen af 1.700 kr. er gået som varmt brød, hvilket tyder på at der er plads på tabletmarkedet til at erobre kunder der ikke har lyst til at bruge en større sum penge på f.eks. en iPad 2 der koster en del mere. Hvis HTC kan formå at sælge en så kraftig tablet til en rimelig pris, så har de bestemt en chance for at lægge en større hånd på tablet-markedet, på trods af andre fejl og mangler der kan skuffe folk.

Quattro er foreløbigt kun et kodenavn, og der bliver sandsynligvis tale om et navneskift før denne tablet ryger i handlen. Quattro forventes at lande i 2012, forhåbentligt i første kvartal af året.

Kilde: Pocketnow (tak for lån af billede)

Skriv et svar