HTC offentliggør Explorer – Næste i rækken af billige smartphones

Der er fart over feltet for tiden når det kommer til smartphones. Udover Apple som vil offentliggøre næste generations iPhone på tirsdag, så har vi på Mobilterminalen i de seneste dage skrevet om nogle forskellige telefoner som er på vej, og nu kan vi føje endnu en til flokken, nemlig HTC’s seneste bud på en billig smartphone, Explorer.

På hardwaresiden minder Explorer på mange måder om Wildfire S. Der er i begge tilfælde tale om en 600 Mhz telefon med en 3,2″ HVGA skærm på 480 x 320 pixels og 512 MB RAM. Explorer kommer dog senere end Wildfire S, hvor det dermed kan anslås at produktionsomkostningerne er mindre på omtalte hardware. Derudover har Explorer kun et 3 megapixel kamera mod de 5 megapixel på Wildfire S. Den vil køre HTC Sense 3.5 bygget på Android 2.3.5.

Telefonen anslås at blive tilgængelig i løbet af de sidste 3 måneder af 2011 i hhv. Europa, Mellemøsten, Asien og Afrika. Udover dette er info om telefonen relativt sparsomt. Der er ikke meget mere info om hardwaren, og prisen er også endnu ukendt (udover at den skulle være relativt billigt). Det er heller ikke sikkert telefonen kommer til Amerika foreløbigt, da Wildfire S først er begyndt for alvor at poppe op derovre hvor det kun er T-Mobile der sælger telefonen der ellers er relativt populær i Europa.

Explorer kommer i tre farver (2 typer blå og metalsort), samt at der vil være særlige bagcovers i forskellige farver tilgængelige.

Skriv et svar