Google ville have Steve Jobs som CEO

Steve Jobs

Af og til spekulerer de fleste mennesker nok på hvordan verden kunne have set ud hvis man kunne gå tilbage i tiden og gøre et af sine valg om, eller evt. ændre noget.

Det kunne ihvertfald være interessant at se hvordan det kunne have set ud hvis Steve Jobs i det tidlige 21. århundrede havde takket ja til positionen som CEO i Google. Steve Jobs var på det tidspunkt en helt i øjnene på Larry Page og Sergey Brin, Googles grundlæggere. Steve Jobs havde dog på det tidspunkt travlt med et andet firma som på det seneste har haft stort overskud fra deres æblehøst (for nu at sige det på den pæne måde).

Afsløringerne kommer fra dokumentarserien Game Changers, der afslører at da Larry og Sergey kort tid efter årtusindeskiftet interviewede en 12-13 kandidater til CEO posten hos Google, så var Steve Jobs deres foretrukne mand på dette tidspunkt, hvis det ikke var fordi han var optaget andetsteds.

Google ansatte i stedet Eric Schmidt som CEO, en position han stadigvæk besidder idag, hvilket er sjovt taget i betragtning af at de to mænd slet ikke minder om hinanden.

Du kan se hele afsnittet fra dokumentaren på Bloombergs hjemmeside (det er lige over 48 min langt) der omhandler Google og firmaets grundlæggere. Steve Jobs har også sit eget afsnit i dokumentarserien.

Skriv et svar