Flere HTC telefoner kan nu unlockes (‘jailbreakes’)

HTC Logo

Mens firmaer som Apple hårdt forsøger at undgå at deres iOS-system bliver jailbreaket, så er man i Android-lejren meget mere åbne om den slags. Der eksisterer i Android-verdenen ekstremt mange såkaldte ‘Custom Roms’, som er brugerbaserede versioner af Android man kan indstallere på sin Android-telefon i stedet for det oprindelige system, antaget at Androids bootloader er låst op.

Sidstenævnte kan i visse tilfælde være et problem, men flere og flere producenter af Android-telefoner har indset at mange brugere netop ønsker at kunne modificere deres telefoner. Derfor er producenterne nu frivilligt begyndt at låse bootloaderne på deres telefoner op, og nu har senest HTC tilføjet en række af deres smartphones på listen over enheder som kan låses op, og hvor man derved kan erstatte operativsystemet på telefonen med en anden version af Android.

Vi skal med det samme advare om at garantien på din telefon kan bortfalde og at oplåsning af telefonen sletter alt indhold i telefonens hukommelse (så det er vigtigt at tage backup af SMS’er og kontaktpersoner, samt evt. andre ting). SD-kortet som indeholder billeder osv. vil dog ikke blive slettet!

Processen er dog samtidigt også en smule teknisk krævende, så er du ikke computer-troldmand anbefaler vi også at man holder sig væk fra dette.

Der er i alt tale om 5 nye telefoner som HTC har tilbudt oplåsning til. Det drejer sig om:

  • Wildfire
  • Wildfire S
  • Salsa
  • Merge
  • Desire

Især Desire er en meget populær telefon der nok skal få en del til at hoppe på vognen. Vi er her på redaktionen i besiddelse af en Wildfire S som vi netop har oplåst i forbindelse med denne nyhed.

Er man frisk på forsøget med at unlocke kan du høre det på HTC’s developer site.

Skriv et svar