Få forskellen, fordele og ulemper på alle CPU-modeller i smartphones forklaret her

Speedup - Speedometer

Hjemmesiden tested.com har foretaget en undersøgelse af de forskellige processormærker der ofte er at finde i Smartphones, for at se på de forskellige fordele og ulemper der er ved hver chip i mobiltelefonerne.

De fleste moderne smartphones kommer nutildags med en 1 Ghz processor medmindre de ligger i den billige ende. Galaxy S, iPhone 4, you name it, de fleste af dem kører med en taktfrekvens på 1 Ghz. Men en processor er meget mere end taktfrekvensen den kører med. Nogle processorerer er bedre til visse ting end andre, samt at der er batterilevetiden at tænke på.

Tested har kigget på Hummingbird (fra Samsung, kan bl.a. findes i Galaxy S), OMAP (Texas Industries), Snapdragon (Qualcomm, bruges i mange HTC telefoner samt Nexus One) og den nye Tegra 2 chip fra Nvidia (se bl.a. LG Optimus 2X, Motorola Xoom)

Hvis du vil have alle detaljerne kan du smutte over til Tested.com og læse hele artiklen, men vi har kort her opsummeret resultatet af deres undersøgelse.

Samsungs Hummingbird-processor scorer højt på video-kodning og afkodning, hvilket gør at chippen er god til at optage og afspille video med mindre strømforbrug, samt at det foregår hurtigere. Derudover er den god til at afvikle spilgrafik. Det kan desuden nævnes at Apples A4-chip i iPhone 4 og iPad bruger en meget lign. arkitektur.

Qualcomms Snapdragon var den første processor i smartphones der kørte med en taktfrekvens på 1 Ghz. Da de var tidligere ude end andre betyder det også at de første Snapdragon-modeller i ældre telefoner ikke længere helt kan følge med (nyere Snapdragons i f.eks. Desire HD/Z er dog meget bedre med). Snapdragons største fordel er dog størrelsen, da chippen har indbygget antenna bl.a. til GPS, hvilket betyder at disse kan spares væk andetsted i telefonen. Dette gør at den er meget velegnet til små telefoner. Den har desuden også god grafikydelse.

OMAP3-CPU familien er også en robust processor, og ligesom Snapdragon sparer på strømmen når der skal behandles video. Desværre har den nuværende familie lidt problemer når det kommer til grafikafvikling, hvor ydelsen ikke er i top. Dette betyder at man nok bør vente til OMAP4 kommer hvis man kan lide at spille spil på sin telefon.

Sidst men ikke mindst har vi Tegra 2 fra Nvidia. Hvis du ikke allerede er bekendt med denne dual-core CPU har vi omtalt den heftigt her på sitet på det seneste, og den lille chip er da også meget populær og vil være at finde i en lang række enheder i 2011. Der hvor Tegra 2 dog skinder igennem er ikke bare den super gode ydelse, men også batterilevetiden da Nvidia, der normalt lever af at producere grafikchips til computere, har bygget chippen til at bruge meget lav spændingsstyrke hvilket sparer på strømmen.

Skriv et svar