Eric Schmidt er ikke længere CEO for Google!

Efter at have besiddet posten i næsten 10 år træder Eric Schmidt, CEO hos Google siden August 2001, tilbage og tager en anden post i firmaet.

Schmidt er ikke blevet fyret. Derimod har han, i samråd med Larry Page og Sergey Brin, taget en beslutning om at firmaets ledelse skal omstruktureres. I stedet indtager han posten some “Executive Chairman” hvor hans ansvar bl.a. vil være aftaler, handler, samt at varetage forretnings-, kunge-, samfunds- og samarbejdsrelationer.

I CEO-posten vil man i stedet for Schmidt finde Larry Page, den ene af Googles grundlæggere. Derudover vil Sergey Brin, Googles anden grundlægger, også rejse og tage en mere aktiv rolle i Googles strategiske planlægning og produktudvikling.

Visse kilder har hævdet at det er mindre friktion mellem Page og Schmidt der har ført til omstruktureringen, hvilket en talsmand fra Google, samt folk som er tæt på begge mænd, har slået af som sludder. Schmidt understreger at han i samråd med Page og Brin stadigvæk vil være med til at tage større beslutninger i firmaet, og at omstruktureringen, som har været diskuteret i lang tid, er et skridt mod bedre at uddelegere lederansvaret i firmaet.

Sidst men ikke mindst siger Schmidt at de første 10 år i firmaet har været fantastiske, og at han ser frem til de 10 næste, hvilket gerne skulle slå fast at han er glad for sit arbejde hos Google. Larry Page tiltræder rollen som CEO fra 4. april.

Kilde: Eric Schmidt på Googles Blog

Skriv et svar