Dommer afviser varemærke-sag mod Android

Retsag

Helt tilbage i maj 2009, valgte en mand ved navn Erich Specht at sagsøge Google, samt alle relevante firmaer og telefonproducenter, for brug af navnet Android.

Specht fik tilbage i 2002 godkendt et varemærke ved navn “Android Data” til hans firma, Android Data Corporation, længe før Googles styresystem overhovedet var ude i verden. Fem år senere, i 2007, forsøgte Google at få godkendt Android som et af deres varemærker, hvilket blev afvist med henvisning til Spechts firma. Dette tegnede derfor til en svær sag for Google, da Specht krævede både navneskift på operativsystemet og en stor erstatning.

En dommer har nu dog imidlertid valgt at afvise sagen, idet at Spechts firma gik under i 2002 kort efter han havde åbnet det. Spechts havde i forbindelse med sagen smidt en hjemmeside op der skulle forsøger at overbevise dommeren om at han stadigvæk brugte varemærket, men det virkede altså ikke. Udover dette valgte dommeren også at annullere Spechts varemærke med begrundelse for at han forsøgte at anvende det mod Google, og fordi det kunne skabe forvirring med den lille grønne robot der, i modsætning til Spechts firma, faktisk bliver benyttet aktivt.

Spechts erstatningskrav mod Google var på $94 mio.

Kilde: Engadget

Skriv et svar