Den amerikanske handelskommission kigger mikrotransaktioner i spil og apps

Penge ud af vinduet

Mange spil, både til mobiltelefoner, men også dedikerede spil til computere (inkl. browserspil som FarmVille på FaceBook f.eks.) har i stigende grad indtaget elektroniske medier. For firmaerne er det en ny spændende måde at tjene penge på der ofte er meget indbringende.

Desværre har mikrotransaktioner en tendens til hurtigt at bygge en kæmperegning op, og dette har givet mange sure forældre der ikke var klar over risikoen ved at lade deres børn spille disse spil. Dette har ofte ført til kæmpestore regninger på tusindevis af kroner fordi at forældrene ikke var klar over at børnene brugte på deres kreditkort.

Teleselskaberne og spildesignerne er ofte hurtige til at skyde skylden på forældrene for dette, men FTC (Federal Trade Commission) vil nu undersøge hvor vidt disse transaktioner er lovlige eller bør reguleres. FTC lægger bl.a. vægt på at mange af de applikationer hvor mikrotransaktioner er mulige er gearet og markedsført til at blive benyttet af børn.

FTC’s formand, Jon Leibowitz, rettede især kritikken mod Apple, og deres system til in-app purchases i AppStore og på iOS.

Skriv et svar