CDMA-iPhone måske på vej i USA

iPhone 4

Hvis du køber en iPhone i Danmark har du flere forskellige udbydere at vælge imellem. F.eks. Telia, 3 Mobil, Telenor eller CallMe. Skal du derimod have en iPhone i USA er du tvunget til at købe den hos AT&T, også selvom du kan låse telefonen op senere.

Sådan ser fremtiden dog måske ikke ud. Med kodenavnet N92, er der muligvis en alternativ iPhone på vej i USA der bruger CDMA som standard. CDMA er en netværksstandard som få teleselskaber i USA benytter, og som er forskelligt fra de nuværende netværk som f.eks. UMTS, GSM eller HSDPA.

Hvis dette er tilfældet vil telefonen nok lande til salg hos udbyderen Verizon i USA. USA har meget få teleselskaber der er landsdækkende, og en Verizon-iPhone vil derfor potentielt set fordoble antallet af iPhone-kunder i landet.

Ifølge kilden er N92-prototypen på EVT stadiet (Engineering Verification Test), der er det stadie der skal sikre sig at telefonen fungerer som den skal. Det betyder muligvis at den nye CDMA-iPhone kan være klar til januar. Det skal understreges at denne information kommer fra insider-viden, og derfor ikke nødvendigvis er helt pålidelig.

Kilde: iPhoneguide

Skriv et svar