ASUS Transformer Prime – Ny Supertablet lander i slutningen af januar

ASUS (eller ASUSTeK Computer Inc. som firmaet rigtigt hedder) der ellers er kendt for at lave bærbare computere, bundkort og andre ting er nu på vej med deres nye Transformer Prime tablet, som de lover lander d. 30. januar i år, dvs. om ca. 2 uger.

Ligesom de tidligere ASUS Transformer tablets, er der her tale om en tablet, der kan sættes på et særligt tastatur og derfor bruges lidt som en bærbar computer med touchskærm, hvis det er det man ønsker. Tastaturet medfølger når man køber tablet’en.

Det VIRKELIG lækre er dog selve hardwaren. Transformer Prime er den første tablet i verden, der pakker Nvidias Tegra 3 quad-core platform, efterfølgeren til Tegra 2, og er i stand til at levere grafik på Xbox 360 niveau med 1,3 Ghz per kerne. På trods af Xbox 360’eren efterhånden har en del år på bagen, så har spilkonsoller den fordel, at spil kan designes til deres specifikke hardware og at deres grafikydelse derfor ligger over hvad de ellers kan. Det må derfor siges at være ekstraordinær stærk hardware der kører denne tablet, som kan holde batteri i op til 10 timers brug.

Transformer Prime er desuden tyndere end iPad 2 (8,3 mm mod 8,8 mm) og vejer omkring 15-30 gram mindre, afhængigt af modellen. Skærmen er på 10,1″ med en opløsning på 1280 x 800 (16:10) og Prime kommer med 1 GB RAM og 32 til 64 GB lagerplads (samt plads til et microSD-kort derudover).  Selvom det oprindeligt var meningen, at den skulle leveres med Android 3.2, så er versionen blevet opdateret til v4, efter hvad vi har hørt.

Transformer Prime var udstillet til CES-messen og vil koste omkring 5.000 kr.

Asus Transformer Prime

Skriv et svar