Androids grundlægger præsenterer Android 3.0 på tablet

På konferencen D: Dive into Mobile der blev afholdt i San Francisco her d. 6-7. december – på baggrund af magazinet All Things Digital – har Androids grundlægger, Andy Rubin, været med, og han havde en stor overraskelse med i form af en prototype på en Motorola Tablet kørende med Android 3.0 (Honeycomb) på Nvidias Tegra 2 platform.

Android har i sin levetid fået en del tæsk af anmelderne for ikke at være designet ordentligt til tablets, hvilket bl.a. har vist sig i anmeldelser der sammenlignede den med iPad. Men Rubin har nu fremvist hvordan Honeycomb, den næste store Android-udgivelse, har support for tablets og hvordan det fungerer.

Præsentationen fremviser bl.a. det nye forbedrede Google Maps der gør det muligt at se kortet i 3D med bygningerne som 3D skulpturer som gør det nemmere at finde rundt (det er ikke uden grund at Tegra 2 platformen er blevet valgt til præsentationen pga. den høje 3D ydelse) og en smule af interfacet, hvorefter han forklarer lidt om udviklingsprocessen for Honeycomb. Honeycomb har bl.a. speciel software der gør at det kan genkende om systemet kører på en telefon eller en tablet, hvilket så tillader applikationerne at tilpasse sig efter disse forhold og skærmstørrelsen, hvilket Rubin demonstrerer i Gmail-applikationen.

Selve tablet-PC’en fra Motorola ser ud til at være omkring 9-10″, men man skal nok ikke forvente at den udkommer foreløbigt. Tabletten kører og reagerer fantastisk hurtigt, igen takket være Tegra 2’s ydelse, som vi endnu engang må understrege er fantastisk imponerende.

Android Honeycomb skulle gerne være tilgængelig engang i første halvår af 2011.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZAqBPW3avYs

Skriv et svar