Android 4.0 bringer tonsvis af nye fede features til telefoner og tablets

Man må nok efterhånden konkludere at det var på rette tid at Android-telefoner fik nok kærlighed, givet at de stort set alle sammen kører på Android 2.x, da Android 3.0 var henvendt til tablets. Men Galaxy Nexus er nu offentliggjort med ankomstdato til Danmark i slutningen af november, og som altid er Googles telefoner (samt i tilfælde af Android 3.0, Motorolas Xoom tablet) flagskibe for de større iterationer af styresystemet, og Android 4.0 venter nu forude for os alle.

Og med en ny version af systemet, kommer der som altid en hel række nye features. Ligesom Apple med deres nye version af iOS kommer med ny funktionalitet, så er Google godt med, dog ofte med mere alternative tiltag. Tilføjelserne i Ice Cream Sandwich er mange, og som altid er der mindre og mellemstore forbedringer til den generelle brugeroplevelse samt de applikationer der bundles med systemet. De primære features der bliver tilføjet til systemet er dog følgende:

  • Mulighed for at tilgå apps direkte fra låseskærmen
  • Mulighed for at låse telefonen op via. ansigtsgenkendelse i stedet for et password!
  • Indbygget screenshot-mulighed ved at bruge power + volumeknappen (nogenlunde ligesom på iOS med home + power)
  • Bedre integration af mapper så det minder mere om iOS
  • Standard-webbrowseren bliver “tabbed” ligesom moderne internetbrowsere på PC med op til 16 tabs, samt synkronisering af bogmærker.
  • Mulighed for at slå producent-specifikke apps fra hvis man ikke bryder sig om dem.
  • Android Beam – Mulighed for at udveksle filer og andre ting via. telefoner med Near Field Communication indbygget.
  • Mulighed for at sætte advarselsgrænser for dataforbrug, samt lukke apps som bruger data i baggrunden.
  • Indbygget foto-editor, samt at kameraappen har fået nogle opdateringer, inkl. hurtigere snap af billeder, samt mulighed for at zoome mens man filmer.
  • Bedre integrering med voicemail, inkl. muligheden for at afspille voicemails i øget eller nedsat tempo.

Derudover som sagt en lang række små forbedringer som f.eks. forbedret stemmeintegrering, mulighed for at læse sin Gmail i offlinetilstand osv.

Blandt de ovenstående features er det dog nok den nye ansigtsgenkendelsesteknologi, samt mange af de nye muligheder som selve udviklerapplikationer får der gør det hele en del mere spændende. Der er desværre på nuværende tidspunkt meget begrænsede demonstrationer af ICS i funktion, men til slut vil vi gerne fremvise et eksempel på hvordan systemet ser ud på en tablet (courtesy of Engadget).

Skriv et svar