Android 2.3 præsentation!

Nexus S er nu annonceret, og med den følger Android 2.3, hvor Nexus S er den første telefon der officielt vil køre systemet. Så nu vil vi tage et kig på hvad systemet kan.

Som så mange andre mindre opdateringer af systemet, er Android 2.3 ikke en fuldkommen overhaling som den næste version (Honeycomb aka. 3.0) vil være. Vi snakker generelt små forbedringer (samt nogle enkelt store features der er blevet tilføjet), men som det gamle ordsprog “Mange bække små, gør en stor å” siger, så er det netop ofte de små ting som tæller en del for den samlede oplevelse.

Lad os starte med en af de større features: NFC (Near-Field Communication) support, der tillader telefoner at snakke med apparater tæt på, bl.a. til at telefonen kan benyttes som betalingskort. Du holder telefonen tæt på en modtager i en butik, og BAM, din varer er betalt. Denne feature er helt klart et signal fra Google om at udbydere skal indbygge denne funktionalitet i deres telefoner.

Næste feature er udvidelse af sprogunderstøttelse i Android. Android 2.2 (Froyo) havde 26 forskellige sprog undestøttet. Android 2.3 dropper en sproglig bombe på dette feldt ved at understøtte 57 forskellige sprog, over det dobbelte af sin forgænger. Du kan se listen over sprog her.

Blandt de små ændringer finder vi:

  • Små UI ændringer. Statusbaren, keyboardet og menuerne er ændret, og de fleste vil nok kunne lide det nye look. Derudover er der en ny effekt når du skroller igennem en liste (af musik eller lign.) og når til enden, hvor enden så glæder orange for at vise dig at du er igennem listen.
  • Tastaturet, udover det nye look, skulle gerne være mere responsivt og intuitivt.
  • Forbedret copy-paste funktionalitet
  • Forbedret strømstyring for længere batterilevetid
  • Mere kontrol over applikationer

[Klik på billederne for fuld version]

Skriv et svar