Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

[chart maker=”Nokia” product=”Lumia 800″]

Anmeldelse

Nokia Lumia 800 anmeldelse

Microsofts Windows Phone-system er efterhånden ikke nogen ukendt and, siden det har været på markedet i langt over et år, på nuværende tidspunkt.

Men Lumia 800 er den første Windows Phone mobiltelefon fra Nokia, der viser sit ansigt i Danmark og vi har her fra Mobilterminalens side taget et kig på telefonen, for at se om den lever op til Nokias tidligere produkter. Vi har ligeledes kigget på Windows Phone, for at se om systemet lever op til al den hype der har været omkring Nokia og Microsofts nye samarbejde.

Lumia 800’s design

Det første man lægger mærke til med Lumia 800, er at den er en smule kraftigere end de fleste andre smartphones. Med sine 12,1mm er den tykkere end iPhone 4/4S på 9,3mm og en del tykkere end Samsungs Galaxy S2’s 8,5mm.  Vægtmæssigt er telefonen dog kun 9 gram tungere end iPhone 4S, og når man tager 3,7″ skærmen i betragtning, er det en relativt fortræffelig vægt, for en telefon i denne klasse.

Nokia Lumia 800 i sort, rød og blå

Lad det være sagt med det samme; alle mobiltelefoner vi nogensinde har haft i hånden, er Lumia 800 en af de mest lækre. Glem tykkelsen vi lige nævnte, designet er simpelthen rigtigt lækkert. Telefonens ydre overflade er stilet og det samme er metalknapperne på siden. Takket være telefonens polykarbonat-overflade, ser den møghamrende lækker ud og føles overdådig at have i hånden.

Derudover har Nokia valgt at skjule indgangen til micro-USB, hvilket også er en lækker detalje, samt at det faktum at microSIM-kortet ligger lige ved siden af og er nemt at få fat på.

Nokia Lumia 800 simkort
Billedet ovenfor viser hvor du finder simkortet på Nokia Lumia 800.

Vi har kun en klage og det er bagsidelogoet der nemt kan blive ridset. Det skete på vores model og et hurtigt kig rundt på nogle andre Lumia 800 anmeldelser, bekræftede at dette var et relativt konsistent problem, men heldigvis ikke noget der plager selve telefonens funktionalitet.

Skærmen på 3,7″ er en smule større end den på iPhonen og med de tre fysiske knapper, som Windows Phone specifikationerne kræver, er det mere end rigeligt til at betjene telefonen. Det gælder ligeledes for folk med mindre hænder.

Nokia Lumia 800 skærm/display

Telefonens skærmovertræk glider fint sammen med resten af stellet og det er bare kræs.

Hardware, skærm og kamera

Lumia 800 kommer med en 1,4 Ghz processor. De fleste der normalt er vant til hurtigere dual-core telefoner, vil muligvis have nemt ved at afvise dette som sub-standard, men faktum er, at Windows Phone-systemet er fantastisk godt optimeret og flyder rent – selv uden en dual-core processor. Med en Adreno 205 GPU (som er en respektabel grafikprocessor) er der nok til at finde underholdning i bl.a. 3D spil, som kan findes på Windows Phone Marketplace. Mobilen har desuden 512 MB RAM, som er mere end rigeligt til de ting den skal bruges til.

Der hvor telefonen til gengæld skuffer en smule, er den interne hukommelse. Kun 16 GB intern hukommelse er der blevet plads til, hvilket er i den relativt lave ende. Sammenligner man med telefoner som iPhone 4S (op til 64 GB) eller Galaxy S2 (32 GB + microSD op til 32 GB mere) er det en stor skuffelse at der ikke som minimum findes en 32 GB version. Selvom telefonen kommer med SkyDrive fra Microsoft (husk at tegn et mobilabonnement der tillader internetbrug), der giver 25 GB lagerplads i skyen, så er det lidt en skuffelse der ikke er blevet plads til mere. Vi håber at Nokia indser, at den næste generation af smartphones har brug for mere lagerplads til multimedier – også for telefoner i den billige ende af skalaen.

Telefonens 3,7″ ClearBlack AMOLED-skærm er skarp og lækker. Størrelsen kan argumenteres i en periode hvor større skærmstørrelser ser ud til at være ved at blive normen, men den er en smule større end iPhonens skærm og der er ekstra knapper at rode med, så hvorfor stille spørgsmål? Fra redaktionens side, ser vi en klar tendens til at flere og flere smartphones kommer med (Super) AMOLED-skærme, og det er for os at se fremtiden for telefoner. De er simpelthen bare bedre.

Det er imidlertid lidt ærgerligt at frontkameraet mangler. Nokia har, med Lumia 800, valgt at undlade frontkameraet og nøjes med et 8 megapixel bagsidekamera, som vi dog trods alt bliver nødt til at rose. På trods af en smule støj, når der tages billeder i lav belysning, så fremstår de fleste billeder som klare og i fantastiske levende farver og selv i lav belysning, er kameraet god til at fange store mængder lys. Det gælder også når man undlader at benytte den dobbelte LED blitz.

Kameraapplikationen har en lang række indstillinger og funktioner (inkl. ansigtsgenkendelse når man uploader billeder til Facebook, så man direkte kan gå ind og tagge sine venner i deres mest pinlige situationer!), auto-fix af billeder osv. Alt i alt er det en respektabel omgang kameraarbejde, dog med lidt plads til forbedringer.

Windows Phone – The big one

Uanset hardwarespecifikationerne på Lumia 800, så vil et af de største valg, man skal foretage sig, altid nå omkring styresystemet på telefonen, hvor Windows Phone er den tredje store spiller på markedet efter Android og iOS. Her på redaktionen er Lumia 800 den første telefon vi anmelder der har Windows Phone – dog ikke den første gang vi afprøver Windows Phone – og vi har derfor været meget spændte på at se hvordan den nyeste inkarnation af systemet, Mango (7.5), står mod konkurrencen.

Microsoft har i modsætning til Android og iOS valgt en helt særlig tilgang til “hjemmeskærm” når det kommer til Windows Phone. Hvor Android og iOS har den sædvanlige hjemmeskærm med plads til ikoner (og for Androids vedkommende Widgets som f.eks. mails, vejret og favorit-kontakter), så benytter Windows Phone i stedet for de såkaldte “Live Tiles”, som er store ikoner der opdateres live og giver dig alle mulige former for relevant information: F.eks. hvor mange ubesvarede opkald du har, e-mails i indbakken, ulæste SMS’er osv.

Det er en fin måde at levere information til brugeren på en overskuelig måde. Det eneste problem vi har med denne metode er farvevalget. Windows Phones uniforme farvevalg gør det meget sværere at spotte små detaljer og ændringer. Det er ikke et stort problem, men nogen burde give Microsoft et kursus i farvekontrast.

Live Tiles mod ikoner på hjemmeskærmen er dog i sidste ende stort set et spørgsmål om personlig præference og tilvænning, og det er netop pointen her: De store ikoner er langt nemmere at betjene end mindre ikoner, hvilket er en stor fordel og de fungerer intuitivt på alle måder, inkl. omflytning (som klares på samme måde som på iOS ved at holde et ikon nede et stykke tid). Samtidigt er Microsofts applikationsoversigt, for de applikationer man ikke har på sin frontskærm, meget bedre end Androids og iOS. En lang liste med live-søgning gør det nemt at finde applikationer til hvad man nu engang skal bruge. Der er kun en ting vi savner og det er kategorisering (mapper) til sortering af applikationer. Men på Windows Phone er det noget man sagtens kan leve uden.

Pink Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800 i pink/magenta

Kontakter er håndteret smukt og gemmes i skyen, så de senere kan hentes frem igen om nødvendigt. Din kontaktliste kan genereres ud fra sociale medier, inkl. Facebook, Twitter, Google, Windows Live (Messenger, Hotmail) og nogle andre muligheder, hvilket så samler alle disse kontakter i en liste. Hedder kontakterne det samme, er det intet problem at samle dem. Ellers kan det gøres manuelt uden det store besvær. Det er dejligt at se at der i det mindste er nogle udviklere der tager kontakthåndtering seriøst, for visse andre (*host* Sony Ericsson *host*) gør ikke. Søgning i kontakter er ligeledes lynhurtig.

Windows Phone gør ikke tingene dårligere end iOS og Android, bare anderledes. Efter et kort stykke tid føltes systemet helt naturligt i vores hænder, og vi er især begejstrede for Microsofts Swipe-navigation, hvor man navigerer ved at ”swipe” langs skærmen til venstre og højre i mange applikationer. Det er både intuitivt og flyder godt.

Vi har dog nogle få kritikpunkter for Windows Phone. Bl.a. er statusbaren meget sparsom med informationer og viser kun klokken. Vi havde håbet at Microsoft evt. ville rette op på dette i Mango, men det er ikke blevet gjort siden vi sidst havde Windows Phone i hænderne, og derfor er det et stort irritationsmoment at man bl.a. ikke kan se signalstyrke eller om man er tilkoblet Wi-Fi.

Derudover skal disse ting gøres inde fra de individuelle indstillingsmenuer – ligesom på iOS. Det er ikke ligesom Android, hvor man kan tænde og slukke Wi-Fi/Bluetooth/GPS/Hotspot ved at swipe statusbaren ned. Heller ikke Apple tilbyder denne funktionalitet uden et iOS 5 jailbreak. Vi er desuden ikke helt tilfredse med navigationen via de touch-sensitive knapper, som kunne have været forbedret.

Og som altid er der et glødende irritationsmoment der efterhånden er set i flere af vores anmeldelser af forskellige telefoner: Touch-tastaturet.

Det undrer os virkeligt at de forskellige producenter ikke lægger mere fokus på dette punkt, da det for mange mennesker er et område med MASSIV plads til forbedring. Androids standardtastatur er for vores vedkommende stadigvæk det bedste standardtastatur vi har oplevet, men ikke nok med det, så har Android understøttelse af alternative tastaturer (Swiftkey X og Swype f.eks.) mens Windows Phone 7 og iOS sidder fast med deres forfærdelige standardtastaturer (og for iOS’ vedkommende – den forfærdelige stavekontrol/”auto correct”). Man burde efterhånden kunne kræve noget innovation på dette område, men designerne er tydeligvis ikke enige.

Derudover kommer systemet med alt den standardfunktionalitet man forventer af en moderne smartphone, deriblandt e-mail (POP3, IMAP, Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail og andre), alarm og ure, GPS, internet, integrerede sociale netværk og meget anden funktionalitet. Desuden er der adgang til Windows Phone Marketplace, som p.t. indeholder over 60.000 (og stadig voksende) applikationer og spil, der enten kan downloades gratis eller købes for en rimelig pris. Som en bonus tilbyder Windows Phone Marketplace muligheden for at prøve applikationer før du køber dem. Ydermere var der, på den version vi prøvede, Microsoft Office i mobilversion, hvilket dog ikke er sikkert der kommer på alle versioner.

Multimedier håndteres af Zune, som er Microsofts version af iTunes. Til stor skuffelse er der desværre ikke adgang til Zune Marketplace endnu fra Danmark udover til film, hvilket, for at sige det mildt, er latterligt. Hvordan Microsoft på nogen måde havde tænkt sig at konkurrere med Apple, når man i Danmark ikke kan købe eller downloade musik, Podcasts og Tv-shows, er fuldstændigt over vores forstand. Film og apps er ikke nok når konkurrenterne er så langt foran. Som en trøst integrerer Zune dog fint med bl.a. iTunes-biblioteket, og vi havde intet problem med at købe musik på iTunes og overføre dem til Windows Phone, samt at der er masser af alternative kilder til musik.

Hastighed, ydelse og batteri

Lumia 800 imponerer når det kommer til dette område. Selv uden en dual-core processor føler vi på intet tidspunkt at systemet er sløvt. Internetbrowsing er hurtigt og nemt og er stort set på linje med populære dual-core smartphones, inkl. iPhone 4S og Galaxy S2. Endnu mere imponerende er signalstyrken, som stort set forblev høj i områder hvor andre telefoner, vi havde med, droppede i styrke. Det er en fornøjelse at stå med en telefon der har en stærk antenne og som ikke kaster forbindelsen fra sig. Lumia 800 er ikke den hurtigste telefon på markedet, men den er bestemt heller ikke en af de langsomme og vi nyder hvor godt Microsoft har formået at optimere systemet til bare at køre glidende.

Vi prøvede også et par spil fra Windows Live Marketplace, som alle kørte glat. Der er ingen problemer med multitasking.

Lumia 800 har et 1450 mAh batteri, hvilket er en respektabel størrelse. Det der er interessant at bemærke her, er mens Lumia 800 ser ud til at holde strøm på et udmærket niveau når den er i brug (bl.a. takket være AMOLED-skærmen), men standbytiden, på lige over 260 timer, er ikke super imponerende og ligger på niveau eller lige under andre konkurrenter på markedet. Nokia skulle, efter sigende, være på vej med en softwareopdatering der sænker strømforbruget under standby, så løsningen er umiddelbart på vej.

Samlet vurdering af Nokia Lumia 800

Efter en meget kaotisk start for Microsofts styresystem sidste år, er systemet nu endelig modnet og blevet til et fornuftigt produkt. Efter al den summen om det store samarbejde mellem Nokia og Microsoft er det dejligt endelig at se resultatet.

Lumia 800 er for prisen en absolut respektabel telefon, og den kan meget vel være din første smartphone eller bekendtskab med et helt nyt styresystem. Som ambassadør for Windows Phone, gør Lumia 800 absolut et godt stykke arbejde. Bortset fra et par mindre irritationsmomenter som fx tendens til at logoet bliver ridset, får du en telefon, der til prisen, er spækket med funktionalitet på alle måder, og som giver et anderledes men lækkert interface.

Lumia 800 får tæt på topkarakter og får en stærk anbefaling her fra – især til folk som ikke vil have en iPhone og som er trætte af Android. Her er en chance for at prøve noget anderledes. På hardwaresiden imponerer Nokia og det gør de ligeledes med deres imponerende design. Det fysiske ydre giver en telefon der er en fornøjelse at holde i hånden (og for en gangs skyld en telefon med en stærk antenne, der holder højt signal!). Det kan argumenteres at der stadigvæk er aspekter der skal rettes på softwaresiden, men det er småfejl og er ikke større end hvad du ser på andre styresystemer. Det er et forsøg værd, især når man tænker på at den er billigere end de andre smartphone-flagskibe, fra andre producenter, på markedet.

Specifikationer

Nokia Lumia 800 specifikationer

Netværk og generel info
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 – RM-819

Størrelse
Dimensions 116.5 x 61.2 x 12.1 mm, 76.1 cc
Weight 142 g
– Touch-sensitive controls

Skærm og display
Type AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass
– Nokia ClearBlack display

Lyd
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Card slot No
Internal 16 GB storage, 512 MB RAM

Datamuligheder
GPRS Class 33
EDGE Class 33
Speed HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
USB Yes, microUSB v2.0

Kamera
Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, dual-LED flash, check quality
Features Geo-tagging
Video Yes, 720p@30fps, check quality
Secondary No

Funktioner, features og styresystem
OS Microsoft Windows Phone 7.5 Mango
Chipset Qualcomm MSM8255 Snapdragon
CPU 1.4 GHz Scorpion
GPU Adreno 205
Sensors Accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML5, RSS feeds
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support
Java No
Colors Black, Cyan, Magenta
– MicroSIM card support only
– SNS integration
– Active noise cancellation with dedicated mic
– MP3/WAV/eAAC+/WMA player
– MP4/H.264/H.263/WMV player
– Document viewer/editor
– Video/photo editor
– Voice memo/command/dial
– Predictive text input

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1450 mAh (BV-5JW)
Stand-by Up to 265 h (2G) / Up to 335 h (3G)
Talk time Up to 13 h (2G) / Up to 9 h 30 min (3G)
Music play Up to 55 h

Video

Video af Lumia 800

Sammenligning af Nokia Lumia 800 og iPhone 4s:

54 tanker om “Nokia Lumia 800”

 1. Hej Lars,

  De fleste teleselskaber fører faktisk Lumia 800, så det er bare om at browse lidt rundt og finde den billigste løsning 😉 Hvis du er helt lost, så skriv igen og jeg skal assistere.

  1. Hej Jytte,

   Jeg må indrømme jeg aldrig har hørt om afholdte kurser i smartphone-brug, men jeg skal naturligvis ikke kunne udelade det. Måske er dine spørgsmål noget vi kan ordne her fra siden? Hvad præcis skal du bruge hjælp til/er i tvivl om?

 2. jeg klikkede mig lige forbi siden her og læste anmeldelsen, som er rigtig god

  @Jytte, hvis du har brug for et kursus i smartphones kunne jeg forestille mig at der er størst chance for at finde noget i brugen af iPhone. Som der står i anmeldelsen er WP7 en ny spiller på smartphone markedet og derfor ikke så udbredt endnu. Men som sagt, hvis jeg havde brug for et kursus i smartphone, ville jeg tage en iPhone, da den i mine øjne er så VANVITTIGT brugervenlig og det er egentligt det der skiller den fra Androids.

  @Lars Mikaelsen, kommer an på dine behov, Lumiaen er billigere og mere eksklusiv (selvom jeg nok ville vælge en Samsung Omnia W eller en Radar hvis du går efter noget ikke så mange andre har). I det hele taget er det en rigtig rigtig god telefon, ikke at jeg selv har en, men jeg har en HTC Radar som er en “light” udgave af den som kom lidt før og styresystemet er det samme, det er fantastisk, det eneste der er lidt træls er at det hele skal være sort i baggrunden. iPhone, en fantastisk telefon, det er jo ikke for sjov at “alle” har en iPhone, den er FREMRAGENDE. Simpel, stabil, mange apps.. og igen simpel. Om 4S er pengene værd frem for en 4… jeg tvivler meget meget stærkt. Hvad er det liiige den kan frem for en 4? Du kan tale med den… og det er det?
  For at opsumere:
  Lumia: mere eksklusiv end iPhone, pænere i designet, styresystemet er fremragende, flydende, integreret facebook / twitter / liveMail, et lille sammentømret community vil med garanti altid hjælpe dig på http://www.windowsphonefan.dk
  iPhone: Alle har den, ergo er den nem og billig at reparere på (plus/minus), simpel at bruge, mange apps, du kender altid en der kan hjælpe dig med en iPhone.
  Alternativ: Galaxy Nexus.

  Jeg har åbenbart ikke noget at tage mig til siden jeg gør så meget ud af et indlæg på en hjemmeside jeg aldrig ser igen

 3. Kan teksten ikke blive større?
  Jeg har købt den pga skærm er større end min gamle nokia 5310….MEN jeg kan ikke læse sms beskederne!! Det er idiotisk lavet. SMÅT alt for SMÅT!

  1. Hej Gunilla,

   Tak for kaffe, siger jeg bare. Ro på…

   Jeg har forhørt mig hos Nokia ang. dit spørgsmål, og har fået svar tilbage at det ikke er muligt at forstørre teksten, men at kundemedarbejderen ville videresende ønsket til deres udviklere, så det måske bliver implementeret på et senere tidspunkt.

   Hvis det sker (at der kommer en opdatering), vil jeg skrive det her på siden.

   1. Er det værd at købe en nokia lumia 900-920, hvis man kun skal kigge efter prisen. Jeg syntes nemlig den der nokia 800 er mega LÆKKER!!
    ik’ fordi de andre ikke er det men det er bare den første lumia og billigste som har det der dejlige design

    1. Hey René,

     Lumia 920’eren bliver Nokias nye flagskibsmodel og — baseret på specifikationer — uden tvivl den bedste af Lumia’erne. Hvorvidt det er noget du personligt behøver, skal jeg ikke gøre mig til dommer overfor. Efter min meningen vil jeg give dig ret i Lumia 800 er en fremragende telefon

 4. Hej
  Jeg kan tænke mig en af nokias lumia modeller. Hvilken ved jeg ikke, og tænkte I måske kan hjælpe? Jeg skal bruge den til at sende sms, tjekke mails, nyheder, tage billeder, tale…. spille spil, høre musik!
  Mvh. Lene.

 5. Jeg har lige købt en Nokia Lumia 710. Jeg ville have en Nokia Smartphone og har brugt rigtig meget tid på at sammenligne og læse tests om de forskellige. Nu har jeg så fået min Nokia Lumia 710. Desværre har den ikke det tastatur der er på en alm mobil, virtuelle tastatur hedder det vist. Øv, det tastatur der er, synes jeg har alt for små knapper! Forstår virkelig ikke hvorfor sådan en helt ny model ikke har så man kan vælge hvilken slags man gerne vil bruge!

 6. Hvordan får jeg bluetooth på min nokia lumina 800 til at forbinde til andre enheder. Parre som det så dumt hedder

 7. Hej,

  Jeg har lige i december købt en HTC Desire S og kan kun advare andre mod det. Den taber konstant forbindelsen, hvilket ikke er særlig smart, når jeg har kunder i røret.

  Jeg har overvejet at skifte den ud – allerede – med en Nokia Lumia 800, bl.a. fordi min gamle Nokia 6300 aldrig svigtede og var så nem at anvende. Ligeledes har jeg været glad for at bruge Nokia PC suite mellem mobil og PC. Vil jeg stadig kunne bruge denne facilitet med Nokia Lumia?

  En af grundene til, at jeg har købt en smartphone er, at jeg vil kunne modtage fx Word-dokumenter på min mail. Hvordan virker den funktion på Nokia Lumia – og kan jeg redigere Word-dokumenter på Nokia Lumia?

  Mvh
  Pia

 8. Hej Pia

  Det er ærgeligt signalet på din HTC Desire S ikke virker som du havde håbet på.
  Men med Nokia Lumia 800 skal du ej frygte for forbindelsen. Lumia 800 er som den prisvindende nokia n9 og denne kommende lumia 900 bygget af polycarbonat, hvilket giver de stærkeste forbindelser du kan få på markedet.
  Nokia Lumia 800 giver ikke så let slip på signalet, hvis den var bygget af normalt plastik, metal eller glas.

  Med hensyn til om du kan benytte Nokia PC suite til Lumia smartphone, vil jeg udfra egne erfaringer sige at da det er Microsoft som står for styresystemet, skal du benytte programmet Zune

  Microsoft står som sagt bag styresystemet og derfor er den perfekt for de forskellige tjenester firmaet kan tilbyde. Windows Phone platformen har også som de eneste Microsoft Office 2010 indbygget i systemet. Du kan både se, redigere og oprette Word, Excel, PowerPoint dokumenter sammen med Onenote.

  Du kan få adgang til disse dokumenter via. Mobilen email, Sharepoint, Outlook
  Du kan benytte den professionelle kommunikations tjeneste Lync.

  Håber det hjalp og hvis du har yderligere kommentarer eller spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at skrive i kommentarfeltet.

  Hilsen Mahsum Fener, Mobilekspert

 9. Jeg har haft en Iphone men som desværre gik i stykker og da jeg syntes at det var urimeligt at jeg skulle betale det samme for en ny som jeg betalte for den samme telefon for 1½ år siden, så valgte jeg at satse på Nokia Lumia 800 og jeg blev absolut ikke skuffet nærmest overrasket over hvor god og stabil den er.

  En god/fed telefon til en billigere penge end Iphone, kan kun varmt anbefale Nokia Lunia 800 med Windows styre system

  Der har Nokia sku lavet hjemmearbejdet ordenligt 🙂

 10. Jeg har haft Nokia Lumina 800 siden februar.

  I går gik den i sort, selv om der var strøm på. forsøgt at oplade hele natten, men kan ikke tænde den igen øv

  1. Hej Diana,
   Det lyder som en simpel fejl med produktet. Du er stadig indenfor garantien, så du skal sådan set bare kontakte forhandleren og få dem til at lave den/give dig en ny.

 11. Hej… Jeg har en Nokia n9… Jeg er rigtig glad for den, men! Det ærger mig den ikke kan hente flere (bedre ) AppS… Min skærm er ved at ryge… (den gør som et fjernsyn når det er ved at stå af, med ændring af farverne, laver sne på skærmen, og striber i alle mulige farver… Jeg har kun haft den i 4 måneder… Desværre ser det ikke ud til at callme fører den mere pga lumia 800… I mine øjne ser lumia 800 ikke ud som om den er lige så god som Nokia n9… Er der nogen som har haft begge dele, der kan fortælle om den er bedre? (ikke fordi jeg tror jeg får en ny, men hvis det nu skulle være tilfældet?

 12. Hej

  Rigtig go anmeldelse!

  Hvad er det du siger med statusbaren kun har klokken. Man kan trække ned fra oven af skærmen så får man signal, batteri niveau om man er på 3g samt trådløst.

  Hilsen
  Anders

 13. Kan man ikke flytte sin wordfiler over på computeren ligesom man gør med billeder osv.?
  har fundet et sted hvor man skal bruge skydrive, men det siger min telefon at jeg ikke har forbindelse til?

 14. Jeg har store problemer med at få min Nokia L 800 indstillet til at modtage Facebook notifikationer – altså beskeder, når der skrives beskeder, på min væg etc. – Har andre været ude for det samme? – Fx. fremkommer Danmark ikke som en mulighed over lande på listen, når jeg forsøger at aktivere sms-delen…

 15. Hej. Med hensyn til status bar og genvej til WIFI etc. Så kan du se på linket at det GODT kan lade sig gøre. Jeg glæder mig til at få fingrene i min efter 4 år med HTC.

  mobil.nu/test-sektion/nokia-lumia-800-test-sadan-saetter-man-iphone-4s-og-android-pa-plads-1.494112.html?articlePage=3

 16. Hej
  Skæmen på min Nokia Lumia er revnet, og jeg vil gerne have den skiftet. Problemet er så bare, at det vil koste ca det halve af telefonenes værdi. Jeg har søgt på nettet, og set på Youtube, at den er rimelig simpel at skifte ved at løsne to små skruer og forsigtigt vippe skærmen ud. Da jeg har lidt teknisk flair, skulle jeg nu nok selv kunne skifte den. Problemet er så bare, at det er umuligt, at få at vide, hvor jeg kan købe en ny skærm. Nokias værksted vil intet fortælle, kun at jeg kan få dem til at gøre det. Nokia vil heller intet fortælle, de har åbenbart en aftale med værkstedet. Så vidt jeg kan finde frem til skal både skærmen og den enhed bagved skiftes, da de hænger sammen, men jeg vil godt sikre mig, så jeg ikke køber noget unødvendigt, da det er temmeligt dyrt, set i forhold til telefonens pris. Kan I fortælle mig, hvad jeg skal bruge, skærmet er blot revnet men virker fint.
  Hilsen Kirsten

  1. Sidst jeg checkede kostede nyt display 600 kr på ebay.co.uk
   Pas på at købe fra EU land, så du undgår told fra eks. kina.

 17. Dav dav. Overvejer at købe en lumia 800. Nogen der ved om den er til at finde ud a. Havde en n8 for du års tid siden. Det var ikk lige mig. Har gået htc det sidste års tid. Det er heller ikk lige mig 🙂

  1. Det er styresystemet fra Microsoft, som Nokia har på alle deres nye smartphones efter de skiftede fra det tidligere Symbian. Ligesom iOS og Android, bare fra Microsoft 🙂

 18. hej,

  vil bare lige høre om man er dækket af garanti, hvis man nu køber en brugt ift. de modeller, som angiveligt har dårligt batteri? – selvf. forudsat man får kvitt. med?

  hilsen Christian

 19. Hej jeg kan ikke installere spill hver gang jeg prøver at gør det siger den at de kan udfra mit konto se at jeg er et barn. Det er ikke mit egen mobil jeg spørger bare om hvad kan jeg gør med det problem og hvor kan jeg finde og ændre kontoen.tak

 20. Hvordan kopierer man sine smser fra Nokia Lumia 800 til pc , kan ikke se at jeg kan gøre det i Zune hvad gør jeg da jeg gerne skulle have sms over på pc .

 21. Jeg kan heller hente spil osv til min Nokia Lumia 800, den siger “jeg er et barn” og at jeg skal have tilladelse fra en værge.
  Please hjælp.
  På forhånd Tak :0)

  1. Samme spørgsmål kunne man jo stille til Iphone både hvad angår batteri og Memorykort
   Synes nu ikke det er det store problem. Der er 16GB og billeder kan man jo uploade til SkyDrive.
   Og så ved du også at Flash er hurtig nok til at optage Video og skal ikke tænke over om det er klasse 4, 6 osv.

 22. Har både en Nokia n9 og en lumia 800, og må sige at lumia’en på alle punkter er forbedret. Alt virker 100% , absolut den bedste telefon jeg nogensinde har haft. Også langt bedre end min gamle iphone 4

  Godt arbejde Nokia 🙂

  1. Helt enig. Alt virker perfekt.

   Den bedre halvdel har også fået en Lumia 800 og det har bare fungeret uden det sædvanlige brok – har kun brugt 5 min på at fortælle at der er en startskærm med favoritprogrammer, at alle programmer er på side 2 og hvordan man holder nogle sekunder på ikoner for at flytte dem.

   Synkronisering med Arbejds outlook og egen Gmail virker perfekt. Super detalje at startskærm viser næste aftale uden at man skal låse skærm op.

   Tænker nu alvorligt på at smide min næsten nye TomTom ud og bruge Nokia kort som kører uden dataforbindelse.

 23. Er det korrekt, at Lumia 800 ikke kan afspille videoer i avi-format? Jeg overvejer et køb – men er ikke afklaret. Har aldrig haft en rigtig smartphone – står og vakler …

 24. Hej.
  Jeg har en Nokia 701 som jeg er rigtig glad for, men bag coverret falder hele tiden af og dermed ryger batteriet også, arghh! Overvejer en Lumia 800, men vil gerne vide om der er tastatur med 3 bogstaver pr. “tast”, eller kun det tastatur med et bogstav pr. “tast”?

 25. Hej,
  Min Lumia 800 – købt april 2013 – får sort skærm, der ikke vil tændes via startknappen og/eller blinkende forside, så man ikke kan komme til at afslutte telefonsamtale.
  Opdatering af telefonen har ikke stoppet problemet. Hvad kan jeg gøre?

  1. Hej Gertrud,
   min nokia 800, også ca 1 år gl – har lige samme problem – kan ringe udgående og tage røret, men får sort skærm og kan så ikke lægge røret på igen !!!

   Kan man skille tlf’en ad og tage batteriet ud på nokia 800 ???

 26. hvorfor kan man dårligt høre Lumia 800 når den ligger i lommen, overvejer og skifte skidtet ud snart. er der andre der os er træt a det.. og den er skruet helt op. og opdateret

 27. hej har en lumia hvor vi ikke kan få facebook til at virke kan der være noget på den vi ikke har slået til

Skriv et svar