Fælles opladerstandard kommer til Europa i 2011

Allerede så tidligt som 2009 har EU arbejdet sammen med en række mobilproducenter om at skabe en fælles opladerstandard for mobiltelefoner, så forskellige telefoner fra forskellige producenter kan benytte samme oplader. Formålet med den fælles opladerstandard er at gøre livet lettere for forbrugeren, men samtidigt også at reducere bl.a. miljøbelastningen ved at gamle opladere skal smides ud og nye skal produceres.

Hele 14 mobilproducenter samarbejder med EU om den nye standard: Motorola, LGE, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile, Texas Instruments, Atmel, og overraskende nok også Apple der ellers er kendt for deres berømte Dock-connector.

Den nye opladerstandard kommer til at basere sig omkring Micro-USB. CENELEC (The European Committee for Electrotechnical Standardization) og ETSI (European Telecommunications Standards Institute) har netop frigivet minimumsspecifikationerne for de nye opladere, og de første telefoner baseret på den nye standard skulle gerne komme tidligt i 2011.

Kilde: Yahoo News!

Skriv et svar