Apple bekræfter batteriproblemer med iOS 5 + Nye features til iPad

iOS 5 blev lanceret for under en måned siden, men forskellige folk der har opdateret netop deres iPhones til systemet har oplevet batteriproblemer. Bl.a. har bare helt almindeligt brug forsaget at batteriet slugte langt mere strøm end sædvanligt, og masser af folk har forståeligt nok været utilfredse.

Teknologisiden All Things Digital har nu snakket med Apple, som bekræfter at de har haft kunder som har meldt problemet til dem. Selv udtaler Apple at der er tale om en “mindre mængde kunder”, men Apples supportforum har ihvertfald ikke ligget stille, hvor brugerne har været heftigt i gang med at diskutere problemet, brokke sig over Apple og forsøge sig frem med forskellige løsninger.

“En lille mængde kunder har rapporteret at batterilevetiden var mindre end forventet på iOS5 enheder. Vi har fundet nogle småfejl der berør batterilevetid, og vi vil udgive en softwareopdatering om nogle få uger for at rette problemerne.” – Apple til ATD

Flere kunder har bl.a. fundet frem til at der muligvis er hjælp at hente ved at slå notifikationer fra, samt at slå fra så telefonen ikke automatisk ændrer tidszone når man rejser. Udover disse forsøg vides det dog ikke præcist hvad problemet er eller hvordan det er opstået, da Apple har nægtet af udtale sig udover deres statement om den kommende softwareopdatering i løbet af nogle få uger.

Tests andetsteds har vist at det tilsyneladende kun er iPhone 4, 3GS og muligvis iPads der er påvirket af fejlen. iPod Touches ser umiddelbart ud til at være sluppet, og det spekuleres om det kun er enheder med dataforbindelse (iPhones og iPads med 3G) der er ramt af fejlen.

Softwareopdateringen Apple omtaler (iOS 5.0.1) er allerede sendt til test hos udviklerne, og udover batteriproblemerne bringer den bl.a. multi-touch gestures til den gamle iPad, samt retter et sikkerhedsproblem med iPad 2 der gør at det var muligt at låse enheden op uden adgangskode ved hjælp af et smart-cover.

Skriv et svar