Zuckerberg tvinger ansatte til at bruge Facebook til Android, mens iOS får opdateret version

Facebook har her i løbet af ugen udsendt en ny opdatering til iOS af deres applikation. Opdateringen er faktisk en fuldstændig omskrivning af applikationen med fokus på ydelse. Hvor Facebook-applikationen tidligere bare fungerede som en browser der indlæste HTML5-kode, er den nu programmeret fra bunden til at optimere visningen ved høj hastighed. Dette har bevirket at applikationen nu opererer 2-3 gange så hurtigt, samt at den starter hurtigere op og med det samme viser nye historier og hurtigere lader dig scrolle igennem til lidt ældre historier. Derudover fungerer den nye applikation nu med Timeline hvis du benytter den på iPad, hvor der bl.a. også har været en række ændringer der gør det nemmere og bedre at åbne fotos og kommentere disse.

Værre står det dog til med Android-applikationen, der stadigvæk er baseret på HTML5, er langsom og aldrig rigtigt har fungeret lige så godt som iOS-versionen. Dette har nu fået Mark Zuckerberg til at beordre at alle ansatte skal benytte Android-telefoner så de selv kan opleve hvor langt bagude applikationen er i forhold til iOS applikationen. Ansatte må derfor opgive at bruge deres iPhone på arbejdet, og i stedet køre med Android-telefoner.

Zuckerberg ønsker at hans ansatte selv skal føle hvor håbløs applikationen er, og tror angiveligt at den eneste måde hans programmører vil tage applikationen seriøst er ved at tvinge dem til at opleve problemerne på egen hånd. Det er et koncept der på amerikansk bliver kaldt “dogfooding”, da det hentyder til at man selv skal spise den hundemad man kreerer, og er tidligere blevet brugt af IT og teknologivirksomheder.

På redaktionen krydser vi fingre for at Android-applikationen snart får samme behandling.

Skriv et svar