Xperia GX og Xperia SX – Sony annoncerer to nye mobiler i Japan

Sony har haft særdeles travlt efter at de købte deres partner gennem 10 år, Ericsson, ud af foretagendet. De har pumpet nye telefoner med deres eget navn på ud, og nu kommer to telefoner mere fra giganten, Xperia GX – der er en høj-klasse smartphone – og Xperia SX, der er en mellemklasse-smartphone. De to telefoner ser  dog desværre ikke ud til at komme i Europa, ihvertfald ikke lige med det samme, da det ser ud til at Sony har tiltænkt dem til hjemlandet Japan.

Xperia GX

Xperia GX er en kæmpe-smartphone med en 4,6″ skærm med en opløsning på 1196 x 720. Telefonen kommer med en 1,5 Ghz dual-core processor (muligvis en Snapdragon S4) samt 16 GB intern hukommelse (intet nævnt om microSD, men vi antager det er inkluderet). Telefonen kommer samtidigt med LTE, hvilket efterhånden er ved at være standard i de fleste moderne high-end smartphones. Helt usædvanligt komme telefonen med et 13 megapixel kamera, hvilket tillader stort digitalt zoom.

Xperia SX

Xperia SX er lillebrodere til Xperia GX, og Sonys es i ærmet ser her ud til at være “verdens letteste LTE smartphone”. Xperia SX har en 3,7″ skærm, men alligevel vejer telefonen kun 95 gram, hvilket er ekstremt lavt for en telefon med den skærmstørrelse. Selve skærmen er en qHD på 960 x 540, den interne hukommelse er på 8 GB og processoren er den samme som i GX, dvs. en 1,5 Ghz dual-core CPU. Sidst men ikke mindst kommer telefonen med et 8 megapixel kamera, som udover den mindre opløsning har samme features.

Udover dette vil begge telefoner understøtte BRAVIA-motoren, have kamera med full HD videooptagelse, Exmor R kamerasensor, samt at begge telefoner understøtter 3D Panorama-fotos. Begge telefoner kommer med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, og en lang række specifikke Sony-apps, bl.a. inden for medieafspilning og streaming.

Telefonerne forventes at lande engang i løbet af sommeren.

Skriv et svar