Windows Phone 8 kommer snart mens systemet er i fremgang

Det ville være synd at sige at Windows Phone har haft en let start på livet. Selv efter at Microsoft allierede sig med Nokia har der ikke rigtigt været gang i tingene for det lille nye system.

Heldigvis for begge parter er der dog lys for enden af tunnellen. Ifølge markedsundersøgelsesfirmaet Canalys kom der i det andet kvartal af 2012 for alvor gang over feltet i og med at salget af Windows Phone voksede med 277%, svarende til en fire-dobling i forhold til første kvartal af 2012. Alt i alt blev der solgt 5,1 mio. Windows Phone enheder i dette kvartal, og selvom dette tal langt fra kan kaldes en “succes”, så fik det alligevel Windows Phone til at stige med 1.2% i det samlede mobilmarked hvor systemet ifølge Canalys ligger på 3.2%.

Samtidigt forlyder det nu at Nokia planlægger at annoncere de første Windows Phone 8-telefoner på Nokia World næste måned, endda før Apple vil offentliggøre deres nye iPhone.

Nokia er dog stadigvæk godt bag Android og iOS. Android har nu et ekstremt solidt tag på smartphonemarkedet hvor systemet sidder solidt på 68% af alle smartphones, og med 108 mio. solgte enheder i samme kvartal som Windows Phone. iOS er derimod nu helt nede på 16.4% af markedet, selvom Apple dog har godt gang i salget for et enkeltstående firma med 26 mio. solgte enheder i samme kvartal. Som nummer chok kommer RIM dog som har set massive tab for deres BlackBerrys, hvor deres markedsandel stort set er blevet halveret siden 2011 til lidt over 5%. Fortsætter firmaet i samme tempo bliver de overhalet af Microsoft inden længe.

Nokias forventes at satse stort på det amerikanske marked i det næste års tid, da firmaet mener at de bliver nødt til at vinde kunder over for at få vind i sejlene globalt. De har derfor allieret sig med udbydere som AT&T, Verizon og Motorola Mobility for at få markedsført deres telefoner direkte til kunderne.

Windows Phone 8 forventes at lande kort tid efter Nokia World, dvs. i september eller oktober.

Kilde: Canalys & Bloomberg

Skriv et svar