Windows Phone 7 låser microSD-kort til telefonen

Vi skrev for et par dage siden om at Microsoft havde givet noget info ud omkring microSD kort i Windows Phone 7, og hvordan de advarede mod at forsøge at rode med de microSD kort der følger med WP7 telefoner.

Årsagen er i første omgang at Microsoft har meget strenge krav til den hardware der følger med Windows Phone 7. De microSD kort der benyttes i WP7 skal udover en bestemt skrive/læse-hastighed også have en lav “Random Access Time” (der beskriver hvor hurtigt data på SD-kortet kan hentes frem).

Endnu mere overraskende er det dog at forsøg på at benytte andre microSD-kort med WP7 enheder gør kortet ubrugeligt, selv hvis man skulle forsøge at formatere det senere. Når et microSD-kort sættes i en WP7 telefon læser telefonen nemlig kortet med en kode, og kortet kan derefter IKKE bruges på andre enheder nogensinde igen. Informationen kommer fra Samsung, samt at forskellige brugere (inklusiv nogle af folkene fra Engadget) der netop støtte på det problem der gjorde deres microSD-kort ubrugelige.

Vi må dermed følge Microsofts opfordring fra vores tidligere artikel, og fraråde folk at forsøge at rode med microSD-kort og Windows Phone 7 telefoner, ihvertfald foreløbigt. Der vil i fremtiden sandsynligvis komme microSD-kort som er Windows Phone 7 certificerede og kan bruges, men foreløbigt bør man glemme tanken.

Skriv et svar